Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

“Έφθασε”… ο COVID19 και στα ορεινά Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας….

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
Δημήτρης Παπακώστας

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Επιβεβαιώθηκε το πρόσφατο δημοσίευμα μας για…” υποψία θετικού κρούσματος ” στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών Αχελώου (100 χλμ από πόλη Καρδίτσας).

Το τέστ που έγινε , βγήκε θετικό και γίνεται ιχνηλάτηση όλων των επαφών.

– Εμπλέκονται Υπηρεσίες του Δήμου – Δομές στα Βραγκιανά ,εξετασθέντες που προσήλθαν στο ιατρείο και γείτονες.

– Η Δημοτική Αρχή ,αμέσως έδωσε εντολή να ανασταλεί η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας / βλέπε δελτίο τύπου Δήμου και φυσικά έκλεισε το τοπικό Ιατρείο.

• Συνεργείο έκανε νέα απολύμανση σε όλους τους χώρους και σε ναούς ,όπως πληροφορούμαστε και προληπτικά και στο Ιατρείο Αργυρίου .
• Αύριο αναμένεται η άφιξη κλιμακίου Υγειονομικών για λήψη υλικού από τους εμπλεκόμενους – και τα αναγκαία τέστ.

* Η κινητοποίηση ,αυτή τη φορά , υπήρξε ταχύτατη και άμεση.
Το πιστώνονται, ανεπιφύλακτα , όλοι οι Αιρετοί της Εκτελεστικής Επιτροπής και του ΚΣ Βραγκιανών,έτσι πρέπει να συνεχίσουν στον αγώνα κατά της εξάπλωσης της Πανδημίας!

* Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ,ότι και για λόγους ψυχολογικούς πρέπει να γίνονται τακτικότατα Απολυμάνσεις σε όλους τους δημοτικούς δημόσιους χώρους, ναούς , κάδους , καφενεία κλπ.με συνεργασία όλων.

– Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αποφευχθεί ο πανικός ,ο στιγματισμός των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον covid19- γιατί εν δυνάμει κορωνο’ι’όπληκτοι είμαστε όλοι !- και προ πάντων να λαμβάνονται όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας δηλαδή :

• Μάσκες παντού , αποστάσεις , πλύσιμο χεριών , αποφυγή συνωστισμού κ.α.

• Οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ( ηλικιωμένοι ,με χρόνια θέματα υγείας ) να μένουν σπίτι και να ζητούν τη βοήθεια των κοινωνικών δομών του Δήμου ή γειτόνων για την προμήθεια αγαθών , φαρμάκων κ.α.

* Τα κοινοτικά συμβούλια και οι αρμόδιοι Αιρετοί πρέπει να βρούν εφαρμόσιμη λύση με τους πλανόδιους πωλητές που επισκέπτονται τα Βραγκιανά , αλλά και τα υπόλοιπα χωριά μας.
Τηρούν τα μέτρα ; Μάσκες , γάντια κλπ.
Οι κίνδυνοι διασποράς είναι προφανέστατοι!

– Ταυτόχρονα να οργανωθούν ομάδες βοήθειας των ευπαθών ομάδων.
Σπίτι -σπίτι , συνοικία – συνοικία!
– Πρόγραμμα σίτισης, θέρμανσης , αντισηπτικών και μασκών, στους υπηρετούντες γιατρούς ,που προσφέρουν 24 ώρες το 24ωρο φροντίδα στους ανθρώπους των Απόμακρων χωριών μας.

• Είμαστε στην αρχή ακόμη…..δεν μπήκαμε στον βαρύ χειμώνα ,στα κρύα του Γενάρη!
Οι υπάλληλοι που μετακινούνται και όσοι ανεβαίνουν από γειτονικές πόλεις στα χωριά , οφείλουν,για την προστασία των δημοτών αλλά και τη δική τους, να είναι πολλαπλά σχολαστικοί και να τηρούν διπλάσια απόσταση από την ενδεικνυόμενη….για τον φόβο …των Ιουδαίων!
– Μη χαλαρώνουμε λόγω της… ορεινότητας και ολιγοκοσμίας….

• Όλοι , ενεργοί πολίτες , Αιρετοί όλων των παρατάξεων σε συστράτευση με τη Δημοτική αρχή και τους Γιατρούς μας προ του κοινού … αόρατου εχθρού!

* Το Δημοτικό Ταμείο , διαθέτει χρήματα ,από τις πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών – άνω των 200.000€ ,για άσκηση ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής , χωρίς μεμψιμοιρία και… τσιγκουνιά!

* Ο Πρόεδρος και το πενταμελές Κοινοτικό συμβούλιο Βραγκιανών , κρίνονται , βαθμολογούνται Τώρα! …στις δύσκολες συνθήκες που ζει η ιστορική κοινότητα μας….
Οφείλουν να ασκήσουν τις αρμοδιότητες τους και να διεκδικήσουν όλα όσα δικαιούνται ως Αποκεντρωμένη ενδοδημοτική μονάδα Αυτοδιοίκησης!

• Παρακολουθούμε -Προτείνουμε – Παρεμβαίνουμε!

Δημήτρης Παπακώστας/19-11-2020




Total
0
Shares
Previous Article
giannakopoulos skepsi fos kosmou

Η σκέψη είναι το φως του κόσμου

Next Article
Παρέμβαση Ασ. Σκόνδρα για αναστολή διακοπών ρεύματος από τη ΔΕΗ

Ασημίνα Σκόνδρα: Αναγκαίο όσο ποτέ για τον Ν. Καρδίτσας το«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»