Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

“Έφθασε”… ο COVID19 και στα ορεινά Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας….

Δημήτρης Παπακώστας

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Επιβεβαιώθηκε το πρόσφατο δημοσίευμα μας για…” υποψία θετικού κρούσματος ” στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών Αχελώου (100 χλμ από πόλη Καρδίτσας).

Το τέστ που έγινε , βγήκε θετικό και γίνεται ιχνηλάτηση όλων των επαφών.

– Εμπλέκονται Υπηρεσίες του Δήμου – Δομές στα Βραγκιανά ,εξετασθέντες που προσήλθαν στο ιατρείο και γείτονες.

– Η Δημοτική Αρχή ,αμέσως έδωσε εντολή να ανασταλεί η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας / βλέπε δελτίο τύπου Δήμου και φυσικά έκλεισε το τοπικό Ιατρείο.

• Συνεργείο έκανε νέα απολύμανση σε όλους τους χώρους και σε ναούς ,όπως πληροφορούμαστε και προληπτικά και στο Ιατρείο Αργυρίου .
• Αύριο αναμένεται η άφιξη κλιμακίου Υγειονομικών για λήψη υλικού από τους εμπλεκόμενους – και τα αναγκαία τέστ.

* Η κινητοποίηση ,αυτή τη φορά , υπήρξε ταχύτατη και άμεση.
Το πιστώνονται, ανεπιφύλακτα , όλοι οι Αιρετοί της Εκτελεστικής Επιτροπής και του ΚΣ Βραγκιανών,έτσι πρέπει να συνεχίσουν στον αγώνα κατά της εξάπλωσης της Πανδημίας!

* Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ,ότι και για λόγους ψυχολογικούς πρέπει να γίνονται τακτικότατα Απολυμάνσεις σε όλους τους δημοτικούς δημόσιους χώρους, ναούς , κάδους , καφενεία κλπ.με συνεργασία όλων.

– Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αποφευχθεί ο πανικός ,ο στιγματισμός των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον covid19- γιατί εν δυνάμει κορωνο’ι’όπληκτοι είμαστε όλοι !- και προ πάντων να λαμβάνονται όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας δηλαδή :

• Μάσκες παντού , αποστάσεις , πλύσιμο χεριών , αποφυγή συνωστισμού κ.α.

• Οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ( ηλικιωμένοι ,με χρόνια θέματα υγείας ) να μένουν σπίτι και να ζητούν τη βοήθεια των κοινωνικών δομών του Δήμου ή γειτόνων για την προμήθεια αγαθών , φαρμάκων κ.α.

* Τα κοινοτικά συμβούλια και οι αρμόδιοι Αιρετοί πρέπει να βρούν εφαρμόσιμη λύση με τους πλανόδιους πωλητές που επισκέπτονται τα Βραγκιανά , αλλά και τα υπόλοιπα χωριά μας.
Τηρούν τα μέτρα ; Μάσκες , γάντια κλπ.
Οι κίνδυνοι διασποράς είναι προφανέστατοι!

– Ταυτόχρονα να οργανωθούν ομάδες βοήθειας των ευπαθών ομάδων.
Σπίτι -σπίτι , συνοικία – συνοικία!
– Πρόγραμμα σίτισης, θέρμανσης , αντισηπτικών και μασκών, στους υπηρετούντες γιατρούς ,που προσφέρουν 24 ώρες το 24ωρο φροντίδα στους ανθρώπους των Απόμακρων χωριών μας.

• Είμαστε στην αρχή ακόμη…..δεν μπήκαμε στον βαρύ χειμώνα ,στα κρύα του Γενάρη!
Οι υπάλληλοι που μετακινούνται και όσοι ανεβαίνουν από γειτονικές πόλεις στα χωριά , οφείλουν,για την προστασία των δημοτών αλλά και τη δική τους, να είναι πολλαπλά σχολαστικοί και να τηρούν διπλάσια απόσταση από την ενδεικνυόμενη….για τον φόβο …των Ιουδαίων!
– Μη χαλαρώνουμε λόγω της… ορεινότητας και ολιγοκοσμίας….

• Όλοι , ενεργοί πολίτες , Αιρετοί όλων των παρατάξεων σε συστράτευση με τη Δημοτική αρχή και τους Γιατρούς μας προ του κοινού … αόρατου εχθρού!

* Το Δημοτικό Ταμείο , διαθέτει χρήματα ,από τις πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών – άνω των 200.000€ ,για άσκηση ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής , χωρίς μεμψιμοιρία και… τσιγκουνιά!

* Ο Πρόεδρος και το πενταμελές Κοινοτικό συμβούλιο Βραγκιανών , κρίνονται , βαθμολογούνται Τώρα! …στις δύσκολες συνθήκες που ζει η ιστορική κοινότητα μας….
Οφείλουν να ασκήσουν τις αρμοδιότητες τους και να διεκδικήσουν όλα όσα δικαιούνται ως Αποκεντρωμένη ενδοδημοτική μονάδα Αυτοδιοίκησης!

• Παρακολουθούμε -Προτείνουμε – Παρεμβαίνουμε!

Δημήτρης Παπακώστας/19-11-2020




Total
0
Shares
Previous Article
giannakopoulos skepsi fos kosmou

Η σκέψη είναι το φως του κόσμου

Next Article
Παρέμβαση Ασ. Σκόνδρα για αναστολή διακοπών ρεύματος από τη ΔΕΗ

Ασημίνα Σκόνδρα: Αναγκαίο όσο ποτέ για τον Ν. Καρδίτσας το«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Related Posts

agrotiki odopioia Stergiou Argithea
Διαβάστε περισσότερα

Προχωρούν τα στρατηγικά έργα υποδομών, αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις καθημερινότητας από τον Δήμο Αργιθέας

Προχωρούν τα στρατηγικά έργα υποδομών, αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις καθημερινότητας από τον Δήμο Αργιθέας Υπεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα,…