ΕΦΕΤ: Έρευνα για εξαγωγές νοθευμένης φέτας στη Γερμανία

ΕΦΕΤ: Έρευνα για εξαγωγές νοθευμένης φέτας στη Γερμανία

ΕΦΕΤ: Έρευνα για εξαγωγές νοθευμένης φέτας στη Γερμανία 

Έρευνας σε εταιρία που εξάγει φέτα στο εξωτερικό έκαναν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΥΠΑΑΤ, του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και του ΕΦΕΤ, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: «Πρώτιστη προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η διασφάλιση της ποιότητας των κορυφαίων προϊόντων μας ΠΟΠ/ΠΓΕ.  Προϊόντα τα οποία διαφημίζουν τη χώρα μας στο εξωτερικό, στηρίζουν την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία και διασφαλίζουν υψηλές τιμές για τους παραγωγούς μας.

Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΥΠΑΑΤ, του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και του ΕΦΕΤ, διεξάγουν συνεχείς ελέγχους, ώστε να διασφαλίζεται η νομιμότητα, η τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής των προϊόντων καθώς και οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού σύμφωνα με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.

Σχετικά με πρόσφατες καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν συγκεκριμένη εταιρεία που εξάγει φέτα στο εξωτερικό, αμέσως μόλις περιήλθαν σε γνώση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ, διετάχθη η πραγματοποίηση ενδελεχούς έρευνας, ο σχολιασμός της οποίας – κατά πάγια πρακτική – δεν επιτρέπεται μέχρι την ολοκλήρωσή της».Total
0
Shares
Previous Article
Η Αργιθέα στην περίοδο της Τουρκοκρατίας

Η Αργιθέα στην περίοδο της Τουρκοκρατίας

Next Article
Δημήτρης Παπακώστας

Το Κράτος οφείλει να χορηγεί οριστικές Συντάξεις εντός, το πολύ, 6 (έξι) μηνών!Total
0
Share