Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ευχές της βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας Ασημίνας Σκόνδρα για την νέα σχολική χρονιά

Ασημίνα Σκόνδρα

Ευχές της βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας Ασημίνας Σκόνδρα για την νέα σχολική χρονιά

«Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

Βρισκόμαστε στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς και αρκετά αισιόδοξοι, αφού γίνεται ομαλά η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Για το  άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, η κυβέρνηση εξέδωσε την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά όλο το πλαίσιο επαναλειτουργίας, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά την συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ.

Με  πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, επίσης, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, για τις εκπαιδευτικές δομές, με χρήσιμο υλικό προς την εκπαιδευτική κοινότητα, προς μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς,  αναφορικά με την πανδημία.

Καμία όμως πρωτοβουλία ή απόφαση της κυβέρνησης, δεν θα μπορέσει να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, εάν δεν υπάρξει καλή διάθεση συνεργασίας, για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες και πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η παιδεία είναι ένα ύψιστο αγαθό και εξακολουθεί να παραμένει το σημαντικότερο εισιτήριο για μια στέρεη πορεία στη ζωή, στην κοινωνία και στο μέλλον.

Πιστεύω ότι στο Νομό μας είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι συμμερίζονται την άποψη αυτή και συμβάλλουν, ώστε να αντιμετωπίζονται τα όποια ζητήματα προκύπτουν, κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου.

Σημαντικό ρόλο παίζουν τόσο οι  Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι αιρετοί του Νομού μας, όσο και η εκπαιδευτική κοινότητα.

Καθοριστική και απαραίτητη η σύμπνοια , η συνεργασία και η συνεννόηση  για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα προς όφελος πάντα των παιδιών.

Μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε το περιβάλλον που θα ευδοκιμήσουν οι κόποι και οι θυσίες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, δεδομένου ότι η παιδεία, είναι η σημαντικότερη επένδυση της χώρας μας στο μέλλον.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, στελέχωσε την δημόσια παιδεία, με  11.700 νέους, μόνιμους εκπαιδευτικούς, που αναλαμβάνουν καθήκοντα.

Πρόκειται για μόνιμους διορισμούς, μετά από 12 χρόνια, σε εποχή δύσκολη και οικονομικά πιεσμένης, λόγω της πανδημίας.

Διόρισε επίσης 4.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς, στην Ειδική Αγωγή, τους πρώτους στην ιστορία της χώρας.

Στο ξεκίνημα αυτής της χρονιάς, εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, να έχετε υγεία και δύναμη, για να κάνετε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στη ζωή σας. Να μην ξεχνάτε, ότι στυλοβάτες και αρωγοί είναι οι γονείς σας, που παραμερίζουν κάθε δυσκολία, προκειμένου να συμπαρασταθούν και να εξασφαλίσουν την πρόοδό σας.

Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διαθέτουν γνώσεις, εμπειρίες και ευαισθησίες, να συνεχίσετε να ασκείτε το λειτούργημά σας, με τον ίδιο άοκνο ζήλο.

Εύχομαι σε όλους, καλή, εποικοδομητική, σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες.

Θα είμαι πάντα δίπλα σας αρωγός και συνοδοιπόρος, για τη στήριξη του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου».

Ασημίνα Σκόνδρα

Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

 

 




Total
0
Shares
Previous Article
Ευχαριστήρια Ανακοίνωση ΑΟ Μαγούλας

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του ΑΟ ΜΑΓΟΥΛΑΣ

Next Article
Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Βουλευτή Καρδίτσας Σπύρου Λάππα - ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Μήνυμα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας Σπύρου Λάππα για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022

Related Posts