Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ευχές της Ασημίνας Σκόνδρα για τη νέα σχολική χρονιά

Asimina Skondra foto mouzakinews

Ευχές της Ασημίνας Σκόνδρα για τη νέα σχολική χρονιά

«Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

Βρισκόμαστε στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς. Η αρχή για το ταξίδι της γνώσης και της μάθησης. Της διάπλασης του χαρακτήρα, της ανάδειξης των ταλέντων, της πνευματικής καλλιέργειας.

Μιας χρονιάς, όμως  που ξεκινά με δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, λόγω της πανδημίας του covid_19 και που δεν αφήνει ανεπηρέαστο ούτε τον τομέα της παιδείας.

Για το  άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, η κυβέρνηση με υψηλό αίσθημα ευθύνης, τάχιστα προχώρησε στην έκδοση  Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που αφορά όλο το πλαίσιο επαναλειτουργίας, έτσι όπως διαμορφώθηκε σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ.

Με  πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, επίσης, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, για τις εκπαιδευτικές δομές, με χρήσιμο υλικό προς την εκπαιδευτική κοινότητα, προς μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς αναφορικά με τον κορονοϊό, και τις επιπτώσεις στη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων.

Καμία όμως πρωτοβουλία ή απόφαση της κυβέρνησης, δεν θα μπορέσει να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, εάν δεν υπάρξει καλή διάθεση συνεργασίας, για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες και πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία. Η χρήση της μάσκας, παραδείγματος χάριν, από τους μαθητές που απασχόλησε το δημόσιο διάλογο, είναι ένα αναγκαίο μέτρο για το οποίο όμως, δεν αρκεί η απόφαση της πολιτείας, αλλά χρειάζεται τα παιδιά, αφενός να πειστούν και αφετέρου, να μάθουν τη σωστή χρήση της. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό θα έχουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, έτσι ώστε, όλοι μαζί να διαφυλάξουμε πρώτα τα παιδιά, αλλά στη συνέχεια τις οικογένειες, τους ηλικιωμένους και όλο το κοινωνικό περίγυρο.

Η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα των αρμοδίων, συντέλεσαν ώστε όλα να είναι σήμερα έτοιμα. Πιο νωρίς φέτος από ότι τα προηγούμενα χρόνια, οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους, ενώ και για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, έγιναν μόνιμοι διορισμοί,  4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Παράλληλα, με τάχιστους ρυθμούς προχωρούν και οι προσλήψεις στη γενική εκπαίδευση.

Επιπλέον με διατάξεις  του υπουργείου Παιδείας, προβλέπεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση με χρήση της τεχνολογίας, σε μαθητές για τις περιπτώσεις εκείνες της καθολικής ή μερικής αναστολής λειτουργίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η παιδεία είναι ένα ύψιστο αγαθό και εξακολουθεί να παραμένει το σημαντικότερο εισιτήριο για μια στέρεη πορεία στη ζωή, στην κοινωνία και στο καλύτερο μέλλον.

Πιστεύω ότι στο Νομό μας είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι συμμερίζονται την άποψη αυτή και συμβάλλουν, ώστε να αντιμετωπίζονται τα όποια ζητήματα προκύπτουν, κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου.

Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό παίζουν τόσο οι  νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης, όσο και οι αιρετοί του Νομού μας και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε και να τους ευχαριστήσουμε.

Καθοριστικό όμως πάντα είναι η σύμπνοια , η συνεργασία και η προσπάθεια από όλους μας για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα προς όφελος πάντα των παιδιών.

Μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε το περιβάλλον εκείνο, για να ευδοκιμήσουν οι κόποι και οι θυσίες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, με εξέχουσα βέβαια θέση το χρέος της πολιτείας, δεδομένου ότι η παιδεία, είναι η σημαντικότερη επένδυση μιας χώρας στο μέλλον.

Στο ξεκίνημα αυτής της χρονιάς, εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, να έχετε υγεία και δύναμη, για να κάνετε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στη ζωή σας. Να μην ξεχνάτε, ότι στυλοβάτες και αρωγοί είναι οι γονείς σας, που παραμερίζουν κάθε δυσκολία, προκειμένου να συμπαρασταθούν και να εξασφαλίσουν την πρόοδό σας.

Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διαθέτουν γνώσεις, εμπειρίες και ευαισθησία, να συνεχίσετε να ασκείτε το λειτούργημά σας, με τον ίδιο άοκνο ζήλο.

Θερμά συγχαρητήρια στους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης κ. Μπότα και της Δευτεροβάθμιας κ. Παππά, για την ανάληψη των καθηκόντων τους. Τους εύχομαι καλή θητεία και καλή επιτυχία στο έργο τους.

Εύχομαι σε όλους, καλή, εποικοδομητική, σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες.

Θα είμαι πάντα δίπλα σας αρωγός και συνοδοιπόρος, για τη στήριξη του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου».

Ασημίνα Σκόνδρα

Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
agiasmos sxoleia 2020

Αγιασμοί στα σχολεία του Μουζακίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Next Article
Έτοιμος ο Δήμος Σοφάδων για το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία

Έτοιμος ο Δήμος Σοφάδων για το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία

Related Posts

E65 Staikouras
Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65 «Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία…