Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά

«Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

Με τη νέα σχολική χρονιά ξεκινά ένα δύσκολο μεν, αλλά ωφέλιμο και όμορφο ταξίδι γνώσης και μάθησης για τα παιδιά.

Το σχολείο είναι όμως και ο χώρος που σφυρηλατείται ο χαρακτήρας του μαθητή, αναδεικνύονται τα ταλέντα του, καλλιεργείται πνευματικά.  Είναι το εργαστήρι που δημιουργεί τους αυριανούς πολίτες, με γνώσεις, προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία.

Αυτή η σχολική χρονιά, δεν ξεκινά βέβαια με τους καλύτερους οιωνούς.  Κυρίως λόγω της ιδεοληπτικής στάσης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και λόγω της οικονομικής δυσχέρειας.

Δυστυχώς, η  παρούσα κυβέρνηση αντί, ως οφείλει,  να διαμορφώσει το κατάλληλο  περιβάλλον , όπου θα ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες, οι κόποι και οι θυσίες, οπισθοδρομεί, πελαγοδρομεί και δημιουργεί προβλήματα αντί να λύσει.

 Προκαλεί  επίσης  ανησυχία, ότι στην εποχή της πολυπολιτισμικότητας, αντί να ενισχύσει, μέσω και του σχολείου την εθνική συνείδηση, τα ελληνικά ιδανικά και αξίες  και την ορθόδοξη πίστη, αντιθέτως τα χαλαρώνει και τα υπονομεύει.

 Γι’ αυτό, εναπόκειται στην κοινωνία, να καλύψει  το κενό  αυτό και να  αναλάβει τις απαραίτητες  πρωτοβουλίες.  Παράλληλα χρειάζεται μεγάλη σύμπνοια, συνεργασία και προσπάθεια από γονείς, εκπαιδευτικούς, τοπικούς φορείς και εκκλησία.

Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η μεγαλύτερη και η καλύτερη επένδυση της πατρίδας μας  στο μέλλον, είναι τα παιδιά.

Στο ξεκίνημα αυτής της διαδρομής, εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, να έχετε υγεία και δύναμη, προκειμένου με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, να κάνετε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στη ζωή σας. Να θυμάστε, ότι στυλοβάτες και αρωγοί είναι οι γονείς σας, που παραμερίζουν τις δυσκολίες , προκειμένου να συμπαρασταθούν και να εξασφαλίσουν την πρόοδό σας.

Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διαθέτουν γνώσεις, εμπειρίες, ευαισθησία και θέληση για προσφορά, να έχουν δύναμη και να συνεχίσουν τις άοκνες προσπάθειές τους, ώστε με υπομονή και επιμονή να επιτευχθεί  το καλλίτερο.

Καλή, εποικοδομητική, σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες».

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Συστάσεις της Π. Θεσσαλίας για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην Π.Ε. Τρικάλων

Next Article

Μήνυμα της Δ/ντριας Α/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας για τη νέα σχολική χρονιά

Related Posts

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά
Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά ζήτησε με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός

ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής έχει επηρεάσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου