Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά από τη Βουλευτή Ν.Δ. Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα

skondra asimina 1

«Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

Αφετηρία αύριο της νέας σχολικής χρονιάς. Η αρχή για το ταξίδι της γνώσης και της μάθησης. Της διάπλασης του χαρακτήρα, της ανάδειξης των ταλέντων, της πνευματικής καλλιέργειας.

Η δύσκολη δεκαετία που πέρασε, δεν άφησε ανεπηρέαστο τον τομέα της παιδείας. Με αποκορύφωμα την τελευταία τετραετία, όπου η προηγούμενη κυβέρνηση, σαφώς και διόγκωσε τα προβλήματα αυτά.

Τα κληροδότησε στη νέα κυβέρνηση, που κλήθηκε να τα διαχειριστεί στο μέσο του καλοκαιριού.

Το υψηλό αίσθημα ευθύνης όμως, η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα, συντέλεσαν ώστε όλα να είναι έτοιμα, οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, τα βιβλία επίσης και σήμερα το πρώτο κουδούνι να χτυπά με τους καλύτερους οιωνούς.

Η παιδεία είναι ένα ύψιστο αγαθό και παρά τις συστηματικές προσπάθειες που έγιναν για την απαξίωση και την υποβάθμισή του, εξακολουθεί να παραμένει το σημαντικότερο εισιτήριο για μια στέρεη πορεία στη ζωή, στην κοινωνία και στο καλύτερο μέλλον.

Πιστεύω ότι στο Νομό μας είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι συμμερίζονται την άποψη αυτή και συμβάλλουν ώστε να αντιμετωπίζονται τα όποια ζητήματα προκύπτουν, είτε στην αρχή, είτε κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου.

Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό παίζουν τόσο οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, όσο και οι αιρετοί του Νομού μας και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε και να τους ευχαριστήσουμε.

Καθοριστικό όμως πάντα είναι η σύμπνοια , η συνεργασία και η προσπάθεια από όλους μας για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα προς όφελος πάντα των παιδιών.

Μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε το περιβάλλον εκείνο, για να ευδοκιμήσουν οι κόποι και οι θυσίες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, με εξέχουσα βέβαια θέση το χρέος της πολιτείας, δεδομένου ότι η παιδεία, είναι η σημαντικότερη επένδυση μιας χώρας στο μέλλον.

Στο ξεκίνημα αυτής της χρονιάς, εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, να έχετε υγεία και δύναμη, για να κάνετε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στη ζωή σας. Να μην ξεχνάτε, ότι στυλοβάτες και αρωγοί είναι οι γονείς σας, που παραμερίζουν κάθε δυσκολία, προκειμένου να συμπαρασταθούν και να εξασφαλίσουν την πρόοδό σας.

Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διαθέτουν γνώσεις, εμπειρίες και ευαισθησία, να συνεχίσετε να ασκείτε το λειτούργημά σας, με τον ίδιο άοκνο ζήλο.

Καλή, εποικοδομητική, σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες.

Θα είμαι πάντα δίπλα σας».

Ασημίνα Σκόνδρα

Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
kastraki3

Απόδραση στην Καλαμπάκα και στον Άη Γιώργη τον Μανδηλά!

Next Article
enosi syntakton thessalias

Επαγγελματίες δημοσιογράφοι στα γραφεία τύπου των ΟΤΑ