Ευχαριστήριο των Προέδρων των Τ.Κ. Γόμφων & Παλαιομοναστήρου

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Πρόεδρων Τοπικών Κοινοτήτων ΓΟΜΦΩΝ & ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟΥ κ.κ. Ποντίκα Αθανασίου & Θωμά Μπουτζιώλη.

Προς τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη & τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα 

Μετά την οριστικοποιημένη απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη και του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα, να αναλάβουν όλες εκείνες τις ενέργειες και να χρηματοδοτήσουν το έργο που χρειάζεται, ώστε να αποκαλυφθεί και να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός θησαυρός της Τοπικής Κοινότητας Γόμφων και Παλαιομοναστήρου.

Φυσικά πάντα με την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων και της Προϊσταμένης αυτής κ. Κρυστάλλω Μαντζανά.

Αισθανόμαστε έντονα την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον κ. Μιχαλάκη για την ένταξη του έργου σε Πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας και επίσης τον Δήμαρχο Πύλης κ. Μαράβα γιατί έχει ως στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και σήμερα και αύριο.

Θέλουμε να τονίσουμε την μεγάλη σπουδαιότητα  του έργου και τα ευεργετήματα που θα έχει ο τόπος μας. Πρώτα η ανάδειξη της Ιστορίας και στην συνέχεια η επισκεψιμότητα, η τουριστική ανάπτυξη με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι η πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2000 που έγιναν οι πρώτες ανασκαφές και ανέδειξαν Μακεδονικούς Τάφους με μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία σήμερα βρίσκονται – δυστυχώς – στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Ίσως και μακάρι να ιδρυθεί αντίστοιχο Μουσείο στον Νομό μας, στην πόλη των Τρικάλων, γιατί θα χρειαστεί.

Ο τόπος μας δεν υπολείπεται τέτοιων ευρημάτων.Total
0
Shares