Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έχουμε ανάγκη από νέους «οδοστρωτήρες»;

spyroslappas

 

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ «ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΕΣ»;

Σπύρου Ε. Λάππα, υποψήφιου Βουλευτή Σύριζα Ν. Καρδίτσας

Αφού ο κ.Μητσοτάκης και το κόμμα του απέλυσαν 170.000 υπαλλήλους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αφού χρεοκόπησαν τη χώρα (η οποία απώλεσε το ¼ του εθνικού τους πλούτου, κάτι που δεν συνέβη σε καμία χώρα του κόσμου σε καιρό ειρήνης), αφού λεηλάτησαν τα οικονομικά της οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης (οριζόντια μείωση πάνω από 65%), αφού  κατέστησαν τη διαφθορά και τη διαπλοκή επίσημη πολιτική της κυβέρνησής τους (σήμερα εκκρεμούν δεκάδες ποινικές δικογραφίες σε βάρος κορυφαίων στελεχών τους), αφού φυγάδευσαν εκατοντάδες δις στους φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού (χρήματα που έφυγαν από τις τσέπες των πολιτών), αφού στέγνωσαν τις τσέπες των ελλήνων πολιτών, αφού ταύτισαν τις πολιτικές επιδιώξεις τους με τα συμφέροντα των ολιγαρχών και των βαρώνων της οικονομικής ζωής, αφού επί πολλά χρόνια ελάμβαναν από όλες τις συστημικές τράπεζες εκατοντάδες εκατομμυρίων δάνεια για τα κόμματά τους που έγιναν δανεικά και αγύριστα (έχουν να καταβάλλουν έστω και ένα ευρώ από το Φθινόπωρο του 2011-την ίδια ώρα οι τράπεζες κυνηγούν τους αδύναμους και φτωχούς δανειολήπτες για μερικές χιλιάδες ευρώ και τους απειλούν με πλειστηριασμούς), αφού σάρωσαν συντάξεις και μισθούς, αφού κατόρθωσαν την ανεργία από 8% να την φθάσουν στο 28% (πράγματι πρόκειται για κατόρθωμα), αφού  κρύβουν ότι σκέφτονται να προβούν σε νέες μειώσεις, αφού…., τώρα μας υπόσχονται -στην πραγματικότητα μας απειλούν- ότι με δική τους κυβέρνηση θα καθιερωθεί 7μερη εβδομαδιαία εργασία, 12ωρη ημερήσια απασχόληση, ασφαλιστικό Πινοσέτ, δηλαδή βασική σύνταξη γύρω στα 350 ευρώ και όσοι «φυσάνε το παραδάκι» θα κάνουν συμβάσεις με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και θα συμπληρώνουν με κάτι παραπάνω.

Όσοι δεν «φυσάνε το παραδάκι» στο βαθύ, άδηλο και αόρατο μέλλον θα πάρουν κι αυτοί κάτι, όταν οι κάτοχοι του πλούτου θα έχουν μεγάλα κέρδη και την καλή διάθεση να δώσουν αυτό το κάτι τις, δηλαδή όταν όλοι όσοι «δεν φυσάνε το παραδάκι» θα είναι νεκροί. Τόσο σύντομα….!!! Κοντολογίς το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ (τσιμουδιά γι αυτό και από το ΚΙΝ.ΑΛ.) στηρίζεται σε δύο πυλώνες: 1ον στην αποδυνάμωση (μέχρι εξευτελισμού) της εργασίας και των δικαιωμάτων της, και 2ον στη διάλυση του Κοινωνικού Κράτους, και συνολικά το πρόγραμμά της αποτελεί πιστή αντιγραφή του ΔΝΤ, που κυριολεκτικά κατέστρεψε την ελληνική οικονομία και πτώχευσε βίαια την ελληνική κοινωνία.

Αυτό το πρόγραμμα συνιστούσε και συνιστά την «κοινωνία των λύκων», και απέναντι σ’ αυτό ο Σύριζα και οι σύμμαχοί του στηρίζουν την κοινωνία της ανάπτυξης και της ευημερίας, στην οποία ο κάθε πολίτης, η κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα αναγνωρίζει τη θέση και την προοπτική της και κατανοεί τα σταθερά βήματα που πρέπει να διανύσει συνολικά η κοινωνία για την οριστική έξοδό της από την κρίση. Δύο προγράμματα, δύο κοινωνίες, δύο πολιτισμοί σε ευθεία σύγκρουση.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα και την πολυτέλεια να ισχυριστεί ότι δεν «έμαθε», δεν «κατάλαβε», δεν «γνώριζε». Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, δηλαδή την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται.

Στις 7 Ιουλίου πάμε στην κάλπη για την κοινωνία, τη χώρα, τους πολίτες. Να απαλλαγούμε από τις δαγκάνες της αιώνιας λιτότητας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Σπύρος Ε. Λάππα

Υποψήφιος Βουλευτή Σύριζα Ν. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Πανελλήνιες εξετάσεις 2019: Έρχονται… ανατροπές στις βάσεις – Πτώσεις σε ιατρικές και Πολυτεχνείο

Next Article
kairos i

Τι προκαλεί τις έντονες καλοκαιρινές καταιγίδες; Ένας ειδικός αποκαλύπτει

Related Posts