Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έχει ταβάνι ο λαϊκισμός; έχει πάτο ο ξεπεσμός;

Άλκηστη Κολοκύθα

Έχει ταβάνι ο λαϊκισμός; έχει πάτο ο ξεπεσμός;

Ξαφνικά την Πέμπτη το βράδυ μαθαίνουμε ότι τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία ΜΟΝΟ του Δήμου Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά λόγω επικείμενης βροχόπτωσης. Ελέγχουμε όλα τα σχετικά με τον καιρό sites, παίρνουμε τηλέφωνο στο ΑΤΑ στη Λάρισα, για να δούμε τι γίνεται. Όλες οι προγνώσεις στην ίδια κατεύθυνση. Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, βροχές μεν σχετικά ήπιες δε.

Τελικά η βροχή που έπεσε ήταν εντός των προγνωστικών και λίγο παραπάνω, γιατί μεταφέρθηκε το φαινόμενο μερικές ώρες νωρίτερα. Δηλαδή ψιλόβροχο μέχρι τις 10 το πρωί, καλή βροχή ένα δίωρο και σταμάτημα μετά τις 12 το μεσημέρι. Με λίγα λόγια μια φυσιολογική βροχερή μέρα.

Γιατί έπρεπε να κλείσουν τα σχολεία; υπήρχε κάποιος πραγματικός λόγος; όχι φυσικά μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Εάν ήταν οι τύψεις της απραξίας και του ύπνου του δικαίου Δήμου και Περιφέρειας κατά τον Ιανό, θα μπορούσαμε να το κατανοήσουμε στη λογική του όποιος καεί από το χυλό φυσάει και το γιαούρτι.

Όμως πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο. Την ακραία έκφραση του λαϊκισμού. Η λογική του δημάρχου είναι: Θα απευθυνθώ στα πιο ταπεινά ένστικτα εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων. Θα χάσουν σχολείο και οι μεν και οι δε.

Άρα όλοι θα είναι ευχαριστημένοι και εγώ σαν δάσκαλος θα φανεί ότι υπερασπίζομαι τους συναδέλφους.

Οι εκπαιδευτικοί είναι ένας περήφανος κλάδος και δεν έχουν ανάγκη τέτοιου είδους ρουσφέτια.

Που όμως στηρίζεται ο λαϊκισμός; στο γεγονός ότι όλοι μας αποδεχόμαστε την “ήσσονα προσπάθεια” όταν η απόφαση γι αυτή αφορά σε άλλους.

Ξέρετε τι γίνεται στην Αλβανία που όπως πάνε τα πράγματα, θα μας ξεπεράσει; όταν χάνεται μια μέρα μάθημα, αναπληρώνεται το πρώτο διαθέσιμο Σάββατο.

Αυτό το κενό της αναπλήρωσης αξιοποιεί ο λαϊκιστής.

Η δυνατότητα να κλείνουν τα σχολεία μεταφέρθηκε στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση στη λογική ότι γνωρίζει καλύτερα τις τοπικές συνθήκες. Η κατάχρηση της και η μετατροπή της σε εργαλείο λαϊκισμού και δεν τιμά την Αυτοδιοίκηση και δημιουργεί κίνδυνο αφαίρεσης της αρμοδιότητας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια του δημάρχου δεν είναι μεμονωμένη. Είναι συνέχεια του δόγματος: ή κάνουμε κινήσεις που αρέσουν (ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις) ή δεν κάνουμε τίποτα.

Έτσι ζούμε σε μια πόλη, που οι διαβάσεις των ΑΜΕΑ είναι μονίμως κλειστές, οι πεζόδρομοι έχουν καταργηθεί, το παρκάρισμα είναι ανεξέλεγκτο, το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους είναι ελεύθερο, τα τραπεζοκαθίσματα τοποθετούνται ακόμη και στους χώρους πρασίνου, τα έργα δίνονται χωρίς διαδικασίες κάτω από το τραπέζι, οι διορισμοί γίνονται μόνο μεταξύ ημετέρων, τις υποχρεώσεις στο Δήμο πληρώνουν μόνο τα κορόιδα και πολλά άλλα.

Βοηθάει αυτό εκλογικά θα πει κάποιος; ναι γιατί σε όλους αρέσει να μην υπάρχει κανένας έλεγχος. Βοηθάει αυτό τον τόπο θα αντιτείνει ο άλλος; φυσικά και όχι. Κάθε μέρα που περνάει ο τόπος βουλιάζει. Μόνο μέσω της βελτίωσης των νοοτροπιών μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Οι Καρδιτσιώτες θέλουμε και μπορούμε να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα, αρκεί να μην έχουμε εμπόδιο τις τοπικές πολιτικές ηγεσίες.

Μπορούμε να αντιδράσουμε σε αυτό ή θα αφήσουμε τους επιτήδειους που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους να μας οδηγούν στο βούρκο της κινούμενης άμμου;

ΑΛΚΗΣΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Total
0
Shares
Previous Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος για την στήριξη των χαλαζόπληκτων αγροτών της Θεσσαλίας

Next Article
Εκπαιδευτική δράση για τη σωστή διατροφή και υγεία των παιδιών

Εκπαιδευτική δράση για τη σωστή διατροφή και υγεία των παιδιών