Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ε.Σ.Ε.Κ.: Συνεχίζονται οι συναντήσεις, με επόμενους τους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέα

esek argithea plastira

Ενεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας (Ε.Σ.Ε.Κ.)

Συναντήσεις με τους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας πραγματοποίησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΚ με σκοπό την ενεργό συμμετοχή των Δήμων ως μέλη της Ενεργειακής Kοινότητας. Στις συζητήσεις που έγιναν με τον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτριο Τσιαντή και τον Δήμαρχο Αργιθέας κ. Λάμπρο Τσιβόλα, τονίστηκε το γεγονός ότι η Ε.Σ.Ε.Κ. αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο αξιοποίησης πολύτιμων τοπικών πόρων το οποίο βρίσκεται στη διάθεση των τοπικών φορέων. Μέσω της Ε.Σ.Ε.Κ. ανοίγουν προοπτικές για τον σχεδιασμό επενδύσεων με αντικείμενο τον εικονικό συμψηφισμό, τη συμμετοχή των δήμων σε επενδύσεις παραγωγής και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και την οργάνωση πολλών άλλων δράσεων που από κοινού θα μπορούν να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν.

Η αξιοποίηση των ΑΠΕ συνδέεται με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πράγμα που θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στο Νομό. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη επενδυτική προσπάθεια της Ε.Σ.Ε.Κ. με την κατασκευή σύγχρονης μονάδας παραγωγής στερεών καυσίμων (wood pellet), αξιοποιώντας αποκλειστικά τοπικές πρώτες ύλες.

Κοινή συνισταμένη τόσο των μελών του Διοικητικού συμβουλίου της Ε.Σ.Ε.Κ. αλλά και των Δήμαρχων Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτριο Τσιαντή και Αργιθέας κ. Λάμπρο Τσιβόλα, αποτελεί η αξιοποίηση της Ενεργειακής Κοινότητας (Ε.Σ.Ε.Κ.) μέσω της οποίας μπορεί να αποτελέσει για τους Δήμους ένα εξαιρετικό εργαλείο, άσκησης περιβαλλοντικής πολιτικής, αύξησης των εσόδων ή μείωσης των εξόδων για ενεργειακά θέματα.




Total
0
Shares
Previous Article
ekloges argitheates Trikalon

Το Νέο Δ.Σ του Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Τρικάλων με τριετή θητεία.

Next Article
oksia xoros xeimer

Το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου ο χειμερινός χορός του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς

Related Posts