Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ε.Ε.Δ.Υ.Ε Καρδίτσας: Ανακοίνωση για την ελληνική συμμετοχή στην αποστολή στα Στενά του Ορμούζ

epitropi eedye

 

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή αποστολή θαλάσσιας επιτήρησης στα Στενά του Ορμούζ (European-led maritime surveillance mission in the Strait of Hormuz – EMASOH), από κοινού με τις κυβερνήσεις Βελγίου, Δανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ολλανδίας και Πορτογαλίας.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα που αποδεικνύει την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, τη στιγμή που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας, εκθέτοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους. Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς κινήσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, που παρά τις κοκορομαχίες βρίσκει στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ και  τα άλλα αστικά κόμματα, με πιο χαρακτηριστική την ανανέωση – ενίσχυση – επέκταση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που εισάγεται σήμερα για συζήτηση στη Βουλή, καθιστώντας τη χώρα μας σε μια απέραντη βάση πολεμικής εφόρμησης και την ίδια στιγμή σε μαγνήτη επιθέσεων. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότιη συγκεκριμένη αποστολή στα Στενά του Ορμούζ θα επιχειρεί σε στενή συνεργασία με τους Αμερικανούς, κάνοντας ρητή αναφορά στην επιχείρηση «International Maritime Security Construct» (IMSC), που υπό την «ηγεσία» των ΗΠΑ και με συμμετοχή δυνάμεων από Βρετανία, Αυστραλία, Αλβανία, Κουβέιτ, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα περιπολεί στον Περσικό Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν με τις «κάννες» στραμμένες στο Ιράν.

Δεν χωρά επανάπαυση κι εφησυχασμός! Η συμμετοχή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και στις δεκάδες στρατιωτικές αποστολές και ασκήσεις – πρόβες πολέμου, στα διάφορα πολυμερή ιμπεριαλιστικά σχήματα που διαμορφώνονται στην περιοχή δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την ασφάλεια, ούτε την άμυνα της χώρας μας, ούτε και κυριαρχικά δικαιώματα. Απεναντίας μόνο νέα δεινά και νέες στρατιές προσφύγων και μεταναστών ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων, σημαίνει για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του λαού μας ενάντια στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση απαιτώντας:

  • Να ακυρωθεί η Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ
  • Ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών σχέσεων με όλα τα κράτη

Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
Συνάντηση Δημάρχου Καρδίτσας με εκπροσώπους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας

Συνάντηση Δημάρχου Καρδίτσας με εκπροσώπους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας

Next Article
Κατασκευάζεται νέος αγωγός ύδρευσης στην Πύλη

Κατασκευάζεται νέος αγωγός ύδρευσης στην Πύλη