Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Eυρεία Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύλης με θέμα «ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ»

Μια πρωτοβουλία του «Ξένιος –Ζευς» -Πεζοπορικός –Τουρισμός στην Πύλη

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στο Δημαρχείο Πύλης ευρεία Σύσκεψη με θέμα «Τα Μονοπάτια» Πεζοπορικός τουρισμός, μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου «ΞΕΝΙΟΣ-ΖΕΥΣ» με την συνεργασία της Κοιν. Σ. Επ. Αθηνών «Τα Μονοπάτια της Ελλάδος», όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων που συνεργάζονται σε αυτήν την προσπάθεια.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν από τον Δήμο Πύλης η κ. Βάνα Διαγωμά δημοτική υπάλληλος, ο κ. Χρήστος Νάκος Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης, από το Επιμελητήριο Τρικάλων ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Τσόλας, ο Διευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Βάϊος Κουτής, ο Πρόεδρος του νεοσύστατου Συλλόγου Πεζοπορίας και Ορειβασίας Πιαλείας κ. Γεώργιος Καπέλος, ο κ. Χρήστος Παπαγιαννάκης Πρόεδρος του «ΞΕΝΙΟΣ-ΖΕΥΣ», το μέλος του ΟΠΟΠ Πύλης και του ¨Καταφύγιου «ΚΟΖΙΑΚΑΣ» κ. Περικλής Μητρονάσιος. Συνεργάζεται επίσης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Την αυλαία της συζήτησης άνοιξε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρήστος Νάκος καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκομένους, επικροτώντας αυτήν την προσπάθεια του Εναλλακτικού Τουρισμού στον Δήμο Πύλης, μέσα από την εκμετάλλευση των Μονοπατιών στο πλαίσιο της Πεζοπορίας.

Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Παπαγιαννάκης Προέδρου του «Ξένιος-Ζεύς» που ανέλυσε τον τρόπο της Ανάπτυξης της περιοχής, με την δημιουργία Δικτύου Μονοπατιών. Ο ορεινός όγκος έχει τρομερές δυνατότητες στο θέμα ενός Εναλλακτικού Τουρισμού, μέσα από την Πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής και την παράλληλη αξιοποίηση αυτών.

Σε όλες τις εκθέσεις και Συνελεύσεις τον τελευταίο καιρό ακούμε τον Εναλλακτικό Τουρισμό και γι’ αυτόν τον λόγο δεν θέλουμε να μείνουμε πίσω.

Η Κοιν. Σ. Επ. Αθηνών με την επωνυμία «Τα Μονοπάτια της Ελλάδος» έχει σημειώσει μεγάλα βήματα σε όλη την Ελλάδα στην παραπάνω προσπάθεια, σήμερα με την Εταιρία «Τα Μονοπάτια της Ελλάδος που συνεργαζόμαστε έχοντας την κύρια ευθύνη αυτής της κίνησης, παρουσιάζοντας τα Μονοπάτια της Ελλάδος καθώς και την δουλειά στα μονοπάτια έχοντας ένα πολύ καλό Επιχειρηματικό Σχέδιο.

Τώρα ως αναφορά το πρόζεκτ αν θα παρουσιαστεί με την σχετική μελέτη για την χρηματοδότηση, ένα πλήρες σχέδιο τουριστικού προϊόντος πάνω στο βουνά που μπορεί να φέρει πολλά οικονομικά οφέλη στην περιοχή.

Ακολούθησε η παρουσίαση μέσω σλάιντς των Μονοπατιών του Ν. Τρικάλων από τον κ. Νίκο Κρούπη, καταγεγραμμένα πάνω σε χάρτη.

Τέλος εισήγηση έκανε ο Εκπρόσωπος της Κοιν. Σ. Επ. Αθηνών κ. Φοίβος Τσαραβόπουλος παρουσιάζοντας τα μονοπάτια της Ελλάδος, τονίζοντας τον κύριο στόχο της Ανάπτυξης –Σηματοδότησης , καταγραφής και προβολής του Δικτύου μονοπατιών του ορεινού όγκου.

Κατόπιν έγιναν ερωτήσεις και εκφράστηκαν και κάποιες απορίες.

DSC08873

DSC08875

DSC08876

DSC08877

DSC08878




Total
0
Shares
Previous Article

Δοκιμάζεται στην Τρίπολη ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ

Next Article

Ο Ξεχασμένος Συνοικισμός Γεωργίου Καραϊσκάκη του Δήμου Μουζακίου

Related Posts