Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δύσκολο ματς για τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας που αντιμετωπίζει την Τετάρτη τον Αμύντα

Δύσκολο ματς για τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας που αντιμετωπίζει την Τετάρτη τον Αμύντα

Δύσκολο ματς για τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας που αντιμετωπίζει την Τετάρτη τον Αμύντα

Δοκιμασία στον Υμηττό

Οι εκτός έδρας δοκιμασίες συνεχίζονται για τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας, που την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 5 μ.μ. αντιμετωπίζει στο κλειστό γυμναστήριο του Υμηττού τον Αμύντα.

Ο αγώνας ανήκει στην 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος και γίνεται εξ αναβολής, μιας και χρειάστηκε να μετατεθεί η διεξαγωγή του δυο φορές με αποτέλεσμα να οριστεί για την Τετάρτη. Με αυτό το ματς, ο ΑΣΚ ολοκληρώνει επιτέλους τους εξ αναβολής αγώνες και βέβαια, ένα πολύ βαρύ και απαιτητικό πρόγραμμα από τον Ιανουάριο και μετά. Από τις 19 Ιανουαρίου και μέχρι το ερχόμενο Σάββατο στη Βέροια με το Φίλιππο, ο ΑΣΚ έχει προγραμματισθεί να δώσει δέκα αγώνες, όλοι τους δύσκολοι και απαιτητικοί και μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενάμιση μήνα.

Με τραυματισμούς, κρούσματα και βαρύ πρόγραμμα, οι «κυανόλευκοι» δεν κατάφεραν ποτέ να αγωνιστούν με πλήρη σύνθεση, όμως μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να διαχειριστούν αυτή την πρωτόγνωρη και σύνθετη κατάσταση. Στα πρώτα οκτώ ματς αυτής της δεκάδας αγώνων, ο ΑΣΚ μετράει ρεκόρ 7-1, ενώ απομένουν τα δυο σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια, την Τετάρτη στον Αμύντα και το Σάββατο στη Βέροια απέναντι στο Φίλιππο.

Το σημαντικό είναι πως η ομάδα δείχνει χαρακτήρα και προσωπικότητα, βρίσκει τις απαραίτητες λύσεις σε κάθε αγώνα και παίρνει αυτό που θέλει, με αποτέλεσμα να είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης, ισόβαθμη με 31 βαθμούς με την Ελευθερούπολη και το Ψυχικό και έχοντας δυο αγώνες λιγότερους (το ματς με τον Αμύντα αλλά και το ρεπό. Ο ΑΣΚ μετράει 16 αγώνες, ενώ Ελευθερούπολη και Ψυχικό 18). Ότι και να γίνει λοιπόν στον Υμηττό, ο ΑΣΚ θα είναι το βράδυ της Τετάρτης μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας κάνει και το ρεπό του από την 1η αγωνιστική.

Βασικός στόχος πλέον η πρώτη θέση

Το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής μπαίνει στο πιο ενδιαφέρον μέρος του, οι μάχες της κορυφής αλλά και της ουράς φαίνεται πως θα κρατήσουν μέχρι το φινάλε και  ο ΑΣΚ, επενδύοντας πάνω στο 15-1 που έχει ήδη καταγράψει, θέλει να μείνει πρώτος μέχρι το τέλος. Βασικός στόχος της ομάδας, είναι πλέον να τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, ώστε να πάρει το μοναδικό απευθείας εισιτήριο για τη Basket League. Θυμίζουμε πως η δεύτερη ομάδα που θα ανέβει στα σαλόνια της Α1, θα προκύψει μέσα από τα πλέι-οφ, στα οποία θα μετέχουν οι τέσσερις ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 2-5 στην κανονική σεζόν και θα παίξουν δυο σειρές αγώνων για να προκύψει το δεύτερο εισιτήριο. Με βάση την εικόνα που έχει διαμορφωθεί, ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας έχει τις δυνατότητες και τη θέληση να πετύχει αυτό το στόχο και να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Βέβαια, κανείς ποτέ δεν πήρε το πρωτάθλημα το Μάρτιο, ο δρόμος είναι μακρύς και γεμάτος παγίδες, ειδικά την εφετινή περίοδο. Γι’ αυτό και ο ΑΣΚ από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, λειτουργεί με ένα πολύ συγκεκριμένο σκεπτικό: βήμα-βήμα, αγώνα-αγώνα, μιας και κάθε ματς είναι ξεχωριστό, με τις δικές του απαιτήσεις και δυσκολίες.

Όλο το ενδιαφέρον στον Αμύντα

Αυτός ο σχεδιασμός βρίσκει εφαρμογή και για τον αγώνα της Τετάρτης, που είναι ένα από τα πιο δύσκολα τεστ της περιόδου και όλες οι δυνάμεις της ομάδας επικεντρώνονται εκεί. Ο Αμύντας, με ρεκόρ 9-8, είναι μια από τις πιο έμπειρες και συμπαγείς ομάδες της κατηγορίας, βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ στην έδρα του δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο και δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως έχει επικρατήσει και μάλιστα με σχετική άνεση, τόσο της Ελευθερούπολης όσο και του Ψυχικού, δηλαδή και των δυο ομάδων με τις οποίες ο ΑΣΚ συγκατοικεί στην κορυφή!!!

Μοιραία λοιπόν, όλο το ενδιαφέρον βρίσκεται στο ματς της Τετάρτης στο κλειστό του Υμηττού και έστω και στο λίγο χρόνο που ο Δημήτρης Λιόγας είχε στη διάθεσή του, η ομάδα προετοιμάστηκε για να αντιμετωπίσει και αυτή την πρόκληση.

Το θετικό είναι πως οι τραυματίες Βεργίνης και Καρράς που επέστρεψαν σε πλήρεις ρυθμούς, έδειξαν απέναντι στο Παγκράτι πως βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, ενώ ο Θανάσης Τσούκας, ο οποίος προφυλάχθηκε και δεν αγωνίστηκε το Σάββατο, προπονήθηκε κανονικά και θα δώσει και αυτός το «παρών».

Αντιμέτωπες οι δυο καλύτερες άμυνες της Α2 !!

Ο ΑΣΚ θέλει λοιπόν να παρουσιαστεί έτοιμος, σε μια αναμέτρηση με εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού θα συγκρουστούν οι δυο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος! Οι «κυανόλευκοι» έχουν την καλύτερη άμυνα της Α2 Εθνικής με μ.ο. παθητικού 65,8 πόντους, ενώ τους ακολουθεί ο Αμύντας, που δέχεται 68,1 πόντους σε κάθε αγώνα. Βέβαια, στην επιθετική παραγωγή οι δυο ομάδες απέχουν, καθώς ο ΑΣΚ διαθέτει και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με μ.ο. 88,8 πόντους έναντι 71,4 του Αμύντα, όμως όλα δείχνουν πως η αμυντική αποτελεσματικότητα των δυο ομάδων είναι εκείνη που θα καθορίσει την εικόνα του αγώνα.

Σε ζωντανή μετάδοση ο αγώνας

Σε live streaming o αγώνας Α.Ο.Αμύντας – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας από το κανάλι LIFE στο Youtube.

Οι φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα ζωντανά, χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=3tLhdLMuMdQ

Διαιτητές του αγώνα, έχουν οριστεί οι Χαλαμπαλάκης-Κοντίλης-Χριστινάκης σε μια αναμέτρηση που θα ξεκινήσει την Τετάρτη στις 5 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο του Υμηττού.




Total
0
Shares
Previous Article
Χάλκινος ο αθλητής του Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας Νίκος Ζέγκλης στο πρώτο εθνικό κύπελο δρόμου

Χάλκινος ο αθλητής του Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας Νίκος Ζέγκλης στο πρώτο εθνικό κύπελο δρόμου

Next Article
Stathis anka 2

Συνεργασία Δήμου Μουζακίου και ΑΝ.ΚΑ. για καινοτόμες συνέργειες και δράσεις τοπικής ανάπτυξης