Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δύο έργα για βρεφονηπιακούς σταθμούς από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Θεσσαλίας

6,9 εκατ. ευρώ και 2.575 ωφελούμενοι από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Θεσσαλίας για βρεφονηπιακούς σταθμούς στηρίζοντας γονείς με εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας

Έχει ενταχθεί από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 6,5 εκατ. ευρώ για το έτος 2015 – 2016 η δράση: Παροχή υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για άτομα που έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών σε νοικοκυριά, που απειλούνται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό ώστε να μην πληρώσουν τροφεία γονείς με εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας.

Τα δύο έργα που εντάχθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και υλοποιούνται στους Δήμους και τις δομές της Θεσσαλίας, αφορούν 2.500 ωφελούμενους με ποσό 6.535.905 ευρώ και 75 ωφελούμενους (ΑΜΕΑ) με ποσό 366.064 ευρώ.

Το έργο «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015-2016» είναι έργο που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, για το μέρος των ωφελουμένων που είναι «κάτω του ορίου της φτώχειας»

(Το όριο της φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2014, ορίζεται σε 4.608 €, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενα κατά 0,5 για τον σύζυγο και για κάθε παιδί από 14 έως 24 ετών και κατά 0,3 για κάθε παιδί κάτω των 13 ετών.)

Συμβάλλει στο στόχο για αύξηση της απασχόλησης και διατήρηση των ωφελούμενων σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μετά την ουσιαστική διευκόλυνση τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους

Αφορά στην παροχή σε άτομα που έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών και απειλούνται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι ωφελούμενοι είναι μητέρες, καθώς και άνδρες που έχουν την επιμέλεια τέκνων, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας

Αντίστοιχα, έργο του ΠΕΠ Θ 2014-2020 για τους «κάτω» του ορίου φτώχειας, είναι  το έργο «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 (ΑΜΕΑ)», με Π/Υ ένταξης 366.064 ευρώ και 75 ωφελούμενους. Αυτό αφορά στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης σε παιδιά και άτομα ΜΕΑ σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών ΜΕΑ στην περιφέρεια Θεσσαλίας.




Total
0
Shares
Previous Article

Εκδήλωση του Α.Σ.Καρδίτσας προς τιμή των επιχειρήσεων που στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας

Next Article

Ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων σε Λάρισα και Βόλο