Δύο χρόνια μετά τον «Ιανό», η κοροϊδία των κυβερνώντων συνεχίζεται

Δύο χρόνια μετά τον «Ιανό», η κοροϊδία των κυβερνώντων συνεχίζεται

Δύο χρόνια μετά τον «Ιανό», η κοροϊδία των κυβερνώντων συνεχίζεται

Του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΟΥΓΟΥΛΙΑ

Αρχιτέκτονα μηχ/κου, Συντονιστή της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Όπως όλα τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας αντιμετωπίζονται, τρία χρόνια τώρα, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μόνο με ακατάσχετη υποσχεσιολογία και επικοινωνιακά τεχνάσματα, έτσι και η στήριξη των πληγέντων και η αποκατάσταση των ζημιών από την καταστροφική πλημμύρα του «Ιανού» δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη.

Για πολλοστή φορά, κυβερνητικά κλιμάκια, κομματικός στρατός, αλλά και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης (δύο φορές ήρθε στην Καρδίτσα), ξαναϋποσχέθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα αλλά και αποκαταστάσεις ζημιών, έργων και πληγέντων πολιτών.

Δεν έχει πλέον κανένα νόημα να ασχοληθεί κανείς με τις δηλώσεις τους, με το όργιο ρουσφετολογίας και αναθέσεων, κυρίως και σχεδόν μονοσήμαντα, σε ημετέρους (βλέπε ΤΕΡΝΑ).

Πραγματικά, η επαναλαμβανόμενη υποσχεσιολογία τους παραπέμπει σε κυβέρνηση της προδικτατορικής περιόδου.

Έχει όμως σημασία να τους θυμίζουμε συνεχώς ότι, για παράδειγμα, οι πολίτες, των οποίων οι κατοικίες κατέρρευσαν περιμένουν ακόμη αποκατάσταση. Και ενώ έχουν πληρώσει ήδη ένα χιλιάρικο για την απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης των σπιτιών τους.

Υποσχέθηκαν, λοιπόν, προχθές 45 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού.

Δηλαδή, τι ακριβώς;

Και η λογική υποχρέωση για τον στοιχειώδη σχεδιασμό που θα προστατέψει τον νομό από αντίστοιχα φαινόμενα στο προσεχές (δυστυχώς) μέλλον, που πήγε; Περίπατο;

Η υποχρέωση για τη 2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης της Λεκάνης Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) στη Θεσσαλία μέχρι τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου που βρίσκεται; Όπως φαίνεται, ούτε το 2023 πρόκειται να τελειώσει.

Πρόκειται, πραγματικά, για θράσος. Και σύντομα θα ξανακληθούμε απολογούμενοι στην Ε.Ε.

Δεν τους απασχολούν, όμως, τέτοια πράγματα. Ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ας το αναλάβει με το οποιοδήποτε κόστος η επόμενη κυβέρνηση. Όπως και όλα τα υπόλοιπα.

Βέβαια, δεν παρέλειψαν και επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες.

Για το κλειστό κύκλωμα άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού (με ΣΔΙΤ θυμίζω), για αποκαταστάσεις που δεν έχουν γίνει δύο και πλέον χρόνια μετά (οδικός άξονας Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα), για τεχνικά δελτία και μελέτες που παραλαμβάνουν στα Υπουργεία, κ.ά.

Όπως δεν παρέλειψαν, όπως κάθε φορά, τα απαραίτητα συγχαρητήρια προς αλλήλους για την (δήθεν) έγκαιρη και ταχεία παρέμβαση τους ΜΕΤΑ τον «Ιανό».

Τόσο θράσος.

Ακόμη κυριαρχούν στα μάτια και τα αυτιά μας οι εικόνες και οι φωνές της απελπισίας από τους εγκαταλειμμένους στην τύχη τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πάλευαν ΜΟΝΟΙ να σώσουν ό,τι σωζόταν με δάκρυα στα μάτια.

Και που σε κάθε πιθανότητα κακοκαιρίας κάνουν τον σταυρό τους.

Και που και σήμερα, βλέπουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίζει να τους εμπαίζει, ανακοινώνοντας ακόμα τις απαραίτητες αποζημιώσεις.

Αν είναι δυνατόν!
Total
0
Shares