Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δυναμικές αγροτικές κινητοποιήσεις στις 25 & 27 Ιανουαρίου σε Δικαστήρια Καρδίτσας και Ιτέα

Δυναμικές αγροτικές κινητοποιήσεις στις 25 & 27 Ιανουαρίου σε Δικαστήρια Καρδίτσας και Ιτέα

Δυναμικές αγροτικές κινητοποιήσεις στις 25 & 27 Ιανουαρίου σε Δικαστήρια Καρδίτσας και Ιτέα

Κ. Τζέλλας: Οι αγρότες με την ακρίβεια και τη νέα ΚΑΠ θα ξεκληριστούν!

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες του Νομού Καρδίτσας οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή 22 αγροτικών συλλόγων στο Κέντρο πολλαπλών Χρήσεων Παλαμά, με πρωτοβουλία της ΕΟΑΣΚ.

Αιχμή του δόρατος θα είναι η άμεση εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στο Νομό μας ο οποίος στην κακοκαιρία «Διομήδης» κινδύνεψε άλλη μια φορά να πλημμυρίσει.

Επιπλέον, στο επίκεντρο έχουν τεθεί:

– το πολύ υψηλό κόστος παραγωγής με την ακρίβεια στην ενέργεια να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο,

– οι αποζημιώσεις του «Ιανού» και επόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων,

– η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η βελτίωση των ασφαλιστικών καλύψεων του ΟΓΑ,

– η πλήρης εναντίωση στη νέα ΚΑΠ που από το 2023 θα εφαρμοστεί και θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα των μικρομεσαίων παραγωγών.

Δυναμικές αγροτικές κινητοποιήσεις στις 25 & 27 Ιανουαρίου σε Δικαστήρια Καρδίτσας και Ιτέα

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ πάντως κ. Κώστας Τζέλλας, στην τοποθέτησή του, εξέφρασε και την άμεση ανάγκη ανασύνταξης του αγροτικού κινήματος και της ανάπτυξης έντονης διεκδικητικής δράσης αφού – όπως τόνισε –, το παρελθόν διδάσκει πως μόνο με αγώνες ικανοποιούνται τα αιτήματα και δίνονται λύσεις στα προβλήματα από την κεντρική εξουσία.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε στις 25 Ιανουαρίου 2022 να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας, καθώς αυτή την ημέρα εκδικάζεται η εμπλοκή αγοροτοσυνδικαλιστών σε παλαιότερες κινητοποιήσεις στην Εθνική Οδό.

Επίσης, δυο ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 27/01/2022, διοργανώνεται συλλαλητήριο με τρακτέρ στη «Γέφυρα Σταυρού» στο δρόμο Παλαμά – Ιτέα.

Στον προσανατολισμό της Ομοσπονδίας είναι να ξεκινήσει σταδιακά από τα μέσα της επόμενης βδομάδας η έξοδος των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, με στόχο οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν αρχές Φεβρουαρίου με στήσιμο μπλόκων.

Δυναμικές αγροτικές κινητοποιήσεις στις 25 & 27 Ιανουαρίου σε Δικαστήρια Καρδίτσας και Ιτέα

Όπως τονίστηκε στη συζήτηση, τη συγκυριακή αύξηση των τιμών πώλησης σε ορισμένα αγροτικά προϊόντα, όπως το βαμβάκι, έρχεται να εξανεμίσει η εκτίναξη του κόστους παραγωγής. Ήδη οι πρώτοι λογαριασμοί ρεύματος που έχουν καταφθάσει στους Καρδιτσιώτες παραγωγούς, προκαλούν «ηλεκτροσόκ» εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Παράλληλα, το πετρέλαιο κίνησης ξεπερνάει το 1,5 ευρώ, ενώ το μέτρο της επιστροφής του αγροτικού πετρελαίου που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2022, θα αφορά μόνο τους νέους και τους συνεταιριζόμενους αγρότες.

Οι εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΚ σημείωσαν ότι οι αυξήσεις αυτές, μαζί με την υπέρογκη φορολογία που συνοδεύει τα καύσιμα, δεν είναι ευκαιριακές αλλά αποτέλεσμα των «νόμων της αγοράς» και των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης. Τόνισαν ότι πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου είναι το αφορολόγητο πετρέλαιο (όπως χορηγείται για παράδειγμα στους πλοιοκτήτες, τις αεροπορικές εταιρείες, βιομηχανίες κλπ) και φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα.

Τέλος, για μια ακόμη φορά στη σύσκεψη καταγγέλθηκαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις των τελευταίων 10ετιών για την «ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων».




Total
0
Shares
Previous Article
mixalakis Agorastos erga 2

Το δρόμο από Γέφυρα Αλεξίου προς Αθαμανία βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
Τα σημερινά αποτελέσματα των rapid test στη Θεσσαλία

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία την Παρασκευή 21/1/2022 – Καταγράφηκαν 256 θετικά κρούσματα covid19

Related Posts