Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δυναμικά συνεχίζεται η 50η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

«Άρωμα» από Κυκλάδες και Κρήτη, από Πόντο αλλά και ένα μοναδικό υπερθέαμα από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Guangzhou από την Κίνα κυριάρχησαν στο πρόγραμμα της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουνίου.

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει επί σκηνής την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ» που παρουσίασε χορούς και τραγούδια από τη Νάξο, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, τον Λαογραφικό, Χορευτικό Όμιλος «Κρήτες» καθώς επίσης και την χορευτική ομάδα από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Guangzhou της μακρινής Κίνας.
Για άλλη μια φορά, η σκηνή των Καραϊσκακείων στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας ήταν κατάμεστη από κόσμο, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική του θεσμού. Ένας θεσμός που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής, γι ΄ αυτό και οι εκδηλώσεις έχουν επετειακό-πανηγυρικό χαρακτήρα.

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε βράδυ και σε πολλά χωριά του Νομού, σε όλους σχεδόν τους Δήμους, με την Καρδίτσα να βρίσκεται όλο αυτό το γιορτινό επταήμερο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας αναμετάδοσης μέσα από τα sites του Δήμου Καρδίτσας: www.dimoskarditsas.gov.gr και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων: www.enpolis.gr

Με τον τρόπο αυτό, η ομογένεια και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά όλα όσα διαδραματίζονται κάθε βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Τα Καραϊσκάκεια οργανώνονται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 27 Ιουνίου. Παρουσιάζει η Αθηνά Σιδέρη.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας 26 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.00μ.μ.

Αρχαιολογικός-Λαογραφικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ», Λαογραφικός Σύλλογος Μαγουλίτσας

Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Θεσσαλικό Χοροστάσι», Λαογραφικός-Αρχαιολογικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς «Το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» και Πολιτιστικός Σύλλογος Φύλλου

Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Ο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΚΑΜΠΟΣ» και Εκπολιτιστικός, Μορφωτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης

Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας»

Μουσικό σχήμα encardia
Oι encardia εμπνέονται, δημιουργούν και παρουσιάζουν μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από δύο χιλιάδες ζωντανές εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία και Κύπρο. Έχουν συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς εκπροσώπους της Ελληνικής αλλά και της Κατωιταλικής μουσικής σκηνής. Έχουν εκδώσει έξι πολυσυζητημένους δίσκους, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό τους όταν βρίσκονται στη σκηνή.

Στους υπόλοιπους Δήμους

Ώρα 9.00μ.μ.
Γοργοβίτες: Σερβία, Ρωσία
Γεωργικό: Κίνα, Κολομβία

Χορηγοί: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, Δήμος Καρδίτσας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, Ενεργειακή Κάμπου Δήμου Καρδίτσας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, ΟΤΕ – COSMOTE, Επιμελητήριο Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, ΤΕΡΝΑ, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», U-Shop Computer Παπαβασιλείου Ε&Α. Ο.Ε. Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Agroland Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή (Όσπρια), Μπουτίκ Κρεάτων ΨΑΡΡΗΣ, Κατάστημα Ηondos Center Καρδίτσας, Καφετέρια «Black and White», Κατάστημα Ρούχων PINK WOMAN, Οικιακός – Επαγγελματικός – Αρχιτεκτονικός Φωτισμός «Φως και Τέχνη».

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ιεζεκιήλ 34 (4ος όροφος), Τ.Κ. 43100
Τηλ. 24410-72347 / Fax. 24410-27190
SITE :www.enpolis.gr / email: enpolisk@gmail.com

giorti a

giorti b

giorti c

giorti d

giorti e




Total
0
Shares
Previous Article

Νέο μεταγραφικό απόκτημα για την ομάδα του Μουζακίου

Next Article

Η αποστολή του Δήμου Τρικάλων στο Άμπεργκ