Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ: Τελευταία συνεδρίαση παρουσία των δύο Δημάρχων!

dimotiko simvoulio Argithea Anthiro

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στο Ανθηρό η τελευταία ( ή προτελευταία ,αν υπάρξουν κατεπείγουσες υποθέσεις) συνεδρίαση του ΔΣ της ορεινής Αργιθέας, μετά από θητεία 60 μηνών (2014-19).

1. Παρόντες ο νυν δήμαρχος Λ. Γ. Τσιβόλας και ο νεοεκλεγείς Ανδρέας Β. Στεργίου μαζί με στελέχη του: Ηλία Παπαδήμα, νέος δημοτικός σύμβουλος για τη θητεία (2019-23)- τ.Δήμαρχος Αργιθέας, ο Κώστας Γραμμένος, ο Γιάννης Στεργιούλης και η Όλγα Κορλού.

2. Ο πρόεδρος του ΔΣ καλωσόρισε τον νέο Δήμαρχο και τους νεοεκλεγέντες συμβούλους, ευχήθηκε υγεία, δύναμη και καλά έργα.

3. Ο νέος δήμαρχος τόνισε στην παρέμβαση του:

“Επιζητούμε δημιουργική συνεργασία. Η Αργιθέα δεν έχει περιθώρια διαιρέσεων. Ελπίζουμε σε θετική Αντιπολίτευση. Δεν θα πούμε ότι… παραλάβαμε καμμένη γη…. Δεν έχουμε κάτι να μοιράσουμε. Παρακαλώ από τον Δήμαρχο να έχω μια επίσημη ενημέρωση.

Ποιες δημοπρατήσεις έργων είναι σε εξέλιξη, ποιες μελέτες κλπ. Στη μεταβατική περίοδο έως τέλη Αυγούστου, να δοθεί βαρύτητα στην πολιτική προστασία, πυρασφάλεια, δρόμους κτηνοτρόφων, στον απλό Πολίτη”.

4. Ο πρόεδρος ΔΣ Δημήτρης Παπακώστας απάντησε στον νέο Δήμαρχο ότι είναι στη διάθεση του,ανά πάσα στιγμή,για θέματα αρμοδιότητας του και γενικότερου ενδιαφέροντος να ενημερώσει για όλα τα αυτοδιοικητικά ζητήματα. Το ΔΣ επί 60 μήνες αναδείχτηκε πολύ παραγωγικό σχόλια εξωστρεφές με τακτική ενημέρωση όλων των Αργιθεατών μέσω ηλεκτρονικών και έντυπων εφημερίδων.

Ελήφθησαν πάνω από 750 αποφάσεις και το έργο των Δημοτικών Υπαλλήλων και ιδιαίτερα του Γραμματέα ΔΣ πρέπει να υπογραμμιστεί και να αποδοθεί ο ηθικός έπαινος και η δημόσια αναγνώριση του πολύτιμου έργου.

Υπάρχουν, φυσικά και κάποιες εκκρεμότητες που στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν έως αρχές Σεπτεμβρίου. Ευχαρίστησε όλους για τη στενή συνεργασία που είχαμε όλους αυτούς τους μήνες.

*Ήδη παραδίδονται στη νέα διοίκηση του Δήμου, εκτελεστέα έργα προϋπολογισμού άνω των 2.500.000€ [έργα ύδρευσης Αργυρίου- Ασφαλτόστρωση Δρόμου Επισκοπής Βραγκιανών- Ρέμα Λεύκας Πετρίλου- Ασφαλτόστρωση Δρόμου Κουμπουριανών κλπ..

*Η περιβόητη στροφή Αγίου Νικολάου Βραγκιανών – Ραινίστα επιτέλους ξεκίνησε!

5. Οι νέοι εντολοδόχοι με την ψήφο των Αργιθεατών καλούνται, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη μετά από πολιτισμένο εκλογικό αγώνα, να εργαστούν με βάση τις Προγραμματικές Αρχές τους,τα αιτήματα των δημοτών, με Αποκεντρωτική λογική και σεβασμό της θεσμικής τάξης ( Κλεισθένη), στήριξη Κοινοταρχών, τοπικές Αντιδημαρχίες, Τοπική Συνεννόηση !”.

6. Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Γιώργος Χασιώτης , έδωσε τα συγχαρητήρια στο νέο Δήμαρχο και όλα τα στελέχη του.

Ζήτησε ,στη μεταβατική περίοδο,να μην υπάρξει χαλάρωση. Να καθαριστούν οι δεξαμενές.Οι δρόμοι για κτηνοτρόφους.Τα Δημοτικά οχήματα να κινούνται σύννομα και υπέρ των πολιτών.Οι συμβασιούχοι με 8μηνα να αποδίδουν έργο σε όλα τα χωριά.

7. Ο ΔΣ Βασίλης Στεργιίου , εξέφρασε παράπονα για παραγκωνισμό την Κοινότητας Στεφανιαδας. Οι εργάτες δεν έφθασαν ποτέ στο χωριό….

*Ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αργιθέας Νίκος Τουραλιάς, απάντησε ότι όπου οι Κοινοτάρχες ζήτησαν βοήθεια, η Δημοτική αρχή προσέτρεξε,χωρίς διακρίσεις.

*Ο ΔΣ Γ. Σακελλάρης έθεσε θέμα εφαρμογής των εκκρεμών αποφάσεων του ΔΣ, με βάση νόμο Σκουρλέτη, θεσμική θέση Αιρετών κλπ.

√ Ο πρόεδρος ΔΣ, στήριξε την δικαιολογημένη παρέμβαση του και ζήτησε από τον προϊστάμενο του Δήμου, να επιταχυνθεί η διαδικασία.

8. Για την κεραία Ίντερνετ στο Κατούσι, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Καραγεώργος ενημέρωσε ότι υπάρχει διαφωνία ιδιοκτητών και ζήτησε παρέμβαση τοπικών συμβούλων.Ο Πρόεδρος ΔΣ ζήτησε από τον παριστάμενο Νεοεκλεγέντα Δημοτικό Σύμβουλο Ηλία Παπαδήμα , να συνδράμει κατά το δυνατόν.

Συνομιλία για το θέμα, είχαμε και με τον δραστήριο Πρόεδρο Τοπικού Συλλόγου Χρ. Μπαλατσούκα.

* Δηλώνουμε παρόντες στον διαρκή αγώνα για Ανθρώπινη -Αειφορική -Ψηφιακή Ορεινή Πατρίδα!Για 365 μέρες το χρόνο!!!κάθε χρόνο…..

* Ετοιμαζόμαστε,με Πατριωτική Ενότητα και Συσπείρωση- για τη νέα γενική Απογραφή πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ 2021,στην Αργιθέα, την Καρδίτσα, τη Θεσσαλία!

Είτε από τη θέση του Αιρετού, τακτικού ή Αναπληρωτή,είτε του απλού ενεργού Αργιθεάτη ,….”τοις κείνων ρη’μασι πειθόμενοι!”.

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος ΔΣ Αργιθέας….




Total
0
Shares
Previous Article
kafsonas

Εκλογές 2019: Πού θα φτάσει ο υδράργυρος την Κυριακή

Next Article
astrapes slide

Εκπληκτικές εικόνες από ψηλά με drone από τις χθεσινές αστραπές στα Τρίκαλα!