Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΔΣ Αργιθέας: Σιγή… ασυρμάτου για τεκταινόμενα στις συνεδριάσεις…

 

*Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Από την πρώτη στιγμή το Αυτοδιοικητικό μας Δίκτυο “Πατριωτικές Δυνάμεις Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ”- ΠΑΤΡΙ.Δ.Α , δηλώσαμε ότι θα Παρακολουθούμε από πολύ κοντά τη δράση της νέας Δημοτικής Αρχής αλλά και των παρατάξεων της Μείζονος και Ελάσσονος αντιπολίτευσης, θα Προτείνουμε και θα Παρεμβαίνουμε στα τοπικά πράγματα και εξελίξεις.

* Για μας, η ενημέρωση των δημοτών μας είναι καθήκον και βασική αποστολή.
* Ενεργός πολίτης είναι ο καλά ενημερωμένος, ο μέτοχος της τοπικής πολιτικής!

|. Οι Συνεδριάσεις του ανώτερου συλλογικού οργάνου του ΔΣ, της οικονομικής επιτροπής, των κοινοτικών συμβουλίων (όσα λειτουργούν) γίνονται με ελάχιστη ενημέρωση για τις αποφάσεις, τις προτάσεις (αν κατατίθενται), τον αντίλογο…

Ζούμε στην ψηφιακή εποχή και ο κόσμος των 20 χωριών μας είναι πλήρως ανενημέρωτος, απληροφόρητος….
Ενώ υπάρχουν άριστες έγκυρες έντυπες τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.

||. Η ευθύνη δεν εντοπίζεται μόνο στη Συμπολίτευση αλλά και στην Αντιπολίτευση.
Ένας έμπειρος Αυτοδιοικητικός, σε ερώτηση μας “Ποια η γνώμη σου για τα τοπικά πράγματα, από τις εκλογές έως σήμερα” απάντησε:
“Η Συμπολίτευση δεν φαίνεται…..(πέρα από f.book και χορούς Συλλόγων) και Η Αντιπολίτευση ….δεν ακούγεται πουθενά….”.
Νομίζουμε ότι η απάντηση αυτή, αντικατοπτρίζει τη γνώμη πολλών Δημοτών.

1. Με την έξαρση των ιώσεων, του Κορονα-ι-ού ( σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη), ουδεμία ανακοίνωση για σύσκεψη Αιρετών, για τη λειτουργία των σχολείων, των Ιατρείων μας (ακόμη δεν παρουσιάστηκε η γιατρός στο Π.Ι.Βραγκιανών – η οποία έπρεπε λόγω έκτακτων αναγκών να διακόψει την εκπαίδευση της στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και να αναλάβει υπηρεσία στην περιοχή μας), για τη φροντίδα των υπερηλίκων των χωριών μας….

Μόνο η Περιφερειακή Σύμβουλος Λία Ρογγανάκη – η οποία είναι αξιέπαινη- αρθρογραφεί σε έγκυρες εφημερίδες & ιστοσελίδες της Καρδίτσας, συμβουλεύοντας τον κόσμο….

Η μόνη τακτική ενημέρωση του Δήμου Αργιθέας αφορά τα δελτία καιρού της ΕΜΥ.

2. Δημοπρατούνται έργα, υπογράφονται συμβάσεις με εργολάβους χωρίς να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τον προγραμματισμό έργων το 2020.
* Πόσα είναι σε εξέλιξη, υπό μελέτη ή έχουν δημοπρατηθεί από την προηγούμενη δημοτική περίοδο (2014-19).
* Ποιός ο σχεδιασμός της νέας Δημοτικής Αρχής, το διεκδικητικό πλαίσιο για έργα Περιφερειακής ευθύνης, οι προτάσεις ενόψει νέου ΕΣΠΑ και ΠΕΠ Θεσσαλίας κ.α.
Όμως, τη λαϊκή εντολή οφείλουν να τιμήσουν και οι Αιρετοί της Αντιπολίτευσης με συχνή κατάθεση αντιπροτάσεων, ενημέρωση στελεχών και δημοτών.
Ο θεσμικός ρόλος των (8) Αιρετών της Αντιπολίτευσης είναι κρίσιμος για την ενεργοποίηση της πλειοψηφίας, την αποτελεσματικότητα όλων!

3. Κοινοτάρχες και τριμελή ΚΣ:
Α. Ποιες οι αρμοδιότητες που δόθηκαν από το ΔΣ, όπως ρητά προβλέπεται από το νόμο και την αυτοδιοικητική πρακτική και δεοντολογία;
Ποιες οι προτάσεις της Αντιπολίτευσης για το μείζον αυτό θέμα ενδοδημοτικής αποκέντρωσης και σεβασμού της ψήφου των συνδημοτών;
Β. Ποιες τοπικές εξουσίες ασκούν οι 20 πρόεδροι κοινοτήτων και πόσα συμβούλια έχουν πραγματοποιήσει οι εκλεγμένοι με ξεχωριστή κάλπη και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο;
Ως γνωστόν η δαπάνη του Δημοτικού Ταμείου ανέρχεται στα 100.000€ ετήσια για τα έξοδα κίνησης των 20 προέδρων….

Γ. Θα δοθεί η πάγια προκαταβολή, που όρισε ο αρμόδιος Υφυπουργός Εσωτερικών στους Κοινοτάρχες; (2000€ στα Βραγκιανά Ανθηρό Πετρίλο) και 1000€ ετήσια στα υπόλοιπα 17 χωριά)….Θα τηρηθεί ο νόμος (Υπουργική απόφαση);
Δ. Θα συνεχιστεί το “Συγκεντρωτικό μοντέλο” διοίκησης του Ορεινού Δήμου Αργιθέας (372.000 στρέμματα) ή θα περάσουμε στο υγιές “Αποκεντρωτικό Κοινοτικό μοντέλο” με minimum εξουσίες και πόρους στα ΚΣ;

|||. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά την πάροδο 270 ημερών από Τοπικές εκλογές Μαΐου 2019 & 180 ημερών από την ανάληψη καθηκόντων (1-9-2019), έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για έναν Γόνιμο Πατριωτικό Δημοκρατικό Διάλογο ενόψει κρίσιμων ζητημάτων για την ορεινή Πατρίδα μας….
Με αλληλοσεβασμό, διαπαραταξιακή Συνεννόηση και μαχητικότητα!

|V. Με στόχο την άρση Ανισοτήτων, την κατασκευή νέων οδικών και ψηφιακών υποδομών, τη δημογραφική ανάπτυξη, την καλή λειτουργία των Ιατρείων και Σχολείων με έμπρακτη στήριξη των Γιατρών, των Εκπαιδευτικών, των μαθητών!
Νέες μεγάλες Επενδύσεις στην κοιλάδα Αχελώου από Κυβέρνηση (Συκιά / Καταφυλλι/ ΑΠΕ).

* Ο καθένας από τη θέση όπου τον έταξε ο απλός Αργιθεάτης !!!

* Παρακολουθούμε – Προτείνουμε – Παρεμβαίνουμε!

* Καλό μήνα, καλή Σαρακοστή με υγεία και πίστη….

*Δημήτρης Παπακώστας
Συντονιστής Δικτύου “ΠΑΤΡΙ.Δ.Α” Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ Καρδίτσας Θεσσαλίας




Total
0
Shares
Previous Article
Χειροτεχνώντας ... με τους μαθητές Ρομά!

Χειροτεχνώντας ... με τους μαθητές Ρομά!

Next Article
ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Με ένα “κλικ” πλέον η υποβολή πραγματικών τετραγωνικών για τους δημότες Καρδίτσας

Related Posts