Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Πανελλαδική Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα: Ερμηνεία, πρόληψη, αντιμετώπιση»

Δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Τo Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας , δραστηριοποιείται στην τοπική κοινωνία από το 1997, υπηρετώντας επί 25 χρόνια τους σκοπούς και τους στόχους της Πρωτογενούς Πρόληψης.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε αύξηση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, της βίας ( ενδοσχολικής και μη ), της κατάχρησης ουσιών ( νόμιμων και παράνομων ), της υπερβολικής ενασχόλησης με το διαδίκτυο ( με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για την ψυχική υγεία των παιδιών ). Το μεγαλύτερο κομμάτι λοιπόν των δράσεων μας επικεντρώνεται στα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Σε ότι αφορά τη βία, διαπιστώνουμε ότι  στις μέρες μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και πλήττει όλες τις κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα όμως τα παιδιά και τους εφήβους. Γι’ αυτό το λόγω και το Κέντρο Πρόληψης υλοποιεί διαχρονικά δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών καθώς και στην ευαισθητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών πάνω στο φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, πραγματοποιούμε τις εξής δράσεις

– Υλοποίηση, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, παρεμβάσεων σε σχολεία του νομού που αφορούν την ευαισθητοποίηση είτε μαθητών είτε εκπαιδευτικών πάνω στο συγκεκριμένο φαινόμενο .

– Έγγραφη ενημέρωση των δ/νσεων των σχολικών μονάδων του Ν. Καρδίτσας για τις δράσεις που υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης για εκπαιδευτικούς και μαθητές και οι οποίες  αφορούν το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.

-Αρθογραφία στον τοπικό τύπο

– Περίπτερο ενημέρωσης για τους πολίτες του Νομού Καρδίτσας την Παρασκευή 4 Μάρτη στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Ο ρόλος των Κέντρων Πρόληψης σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός μια και αποτελούν τις μοναδικές ίσως δομές που απευθύνονται στον υγιή πληθυσμό ( παιδιά σχολικής – εφηβικής ηλικίας, γονείς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης ) προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες.




Total
0
Shares
Previous Article
sinedrio Larisa epimelitirio 1

Συμμετοχή της Λάρισας στο 3ο Διαδικτυακό Επιστημονικό συνέδριο του Διοικητικού Επιμελητηρίου

Next Article
Η μη χρήση πλαστικής σακούλας

Η μη χρήση πλαστικής σακούλας και ο βαθμός συνειδητοποίησης του καταναλωτή

Related Posts