Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δωρεάν παραστάσεις στα θέατρα Τεμπών και Αιγάνης με την επιθεώρηση του Κώστα Τσιάνου «Ότι θυμάμαι χαίρομαι»

Δωρεάν παραστάσεις στα θέατρα Τεμπών και Αιγάνης με την επιθεώρηση του Κώστα Τσιάνου «Ότι θυμάμαι χαίρομαι»

Δωρεάν παραστάσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στα θέατρα Τεμπών και Αιγάνης με την επιθεώρηση του Κώστα Τσιάνου «Ότι θυμάμαι χαίρομαι»

Δωρεάν παραστάσεις προσφέρει αυτό το Σαββατοκύριακο η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο θεατρόφιλο κοινό που θέλει να απολαύσει τη φετινή μεγάλη επιτυχία του Κώστα Τσιάνου και του Θεσσαλικού Θεάτρου «Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι».

Το Σάββατο 31 Ιουλίου στο Θέατρο των Τεμπών στο Ομόλιο και την Κυριακή 1η Αυγούστου στο Θέατρο της Αιγάνης, στις 9.15 μ.μ., οι σκηνές των ανοιχτών θεάτρων γεμίζουν με όμορφες αναμνήσεις από τη δεκαετία του 50, σε μια κλασική επιθεώρηση με πολύ χορό και τραγούδι, με χρώματα και εικόνες που αναβιώνουν την ιστορικότητα της πόλης της Λάρισας και τονίζουν την διαχρονική της λαμπρότητα σε έναν κόσμο ονείρου, αναμνήσεων και φαντασίας.

tsianos lioupas papoutsi

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα οι διοργανωτές των δωρεάν παραστάσεων, ανέφεραν τα εξής:

Νίκος Λιούπας, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης:

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω της πανδημίας προσάρμοσε της εκδηλώσεις «Με θέα το Αιγαίο» επιλέγοντας χώρους όπου η προσέλευση του κόσμου μπορεί να είναι ελεγχόμενη. Το Σαββατοκύριακο σε Ομόλιο και Αιγάνη παρουσιάζεται δωρεάν για το θεατρόφιλο κοινό, η κλασική επιθεώρηση «Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι» από τον σπουδαίο Κώστα Τσιάνο και το Θεσσαλικό Θέατρο. Επιλέξαμε το Θεσσαλικό Θέατρο γιατί πάντα στηρίζουμε τις παραστάσεις του και αναγνωρίζουμε το έργο του. Προσκαλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις που μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή, δύσκολη αλλά και ρομαντική, όταν ο κόσμος κυνηγούσε το καινούργιο θέλοντας να αφήσει πίσω του κάθετι, που θύμιζε τον πόλεμο και τον σπαραγμό που προηγήθηκε. Μια παράσταση που κουβαλά ιστορικές μνήμες και έντονα προσωπικά βιώματα. Μέσα από τις μνήμες του Κώστα Τσιάνου μεταφερόμαστε στη Λάρισα του ’50. Καλή επιτυχία σε όλους».

Κώστας Τσιάνος, σκηνοθέτης και συγγραφέας της παράστασης:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση το Θεσσαλικό Θέατρο θα παρουσιάσει τη φετινή του μεγάλη επιτυχία «Ότι θυμάμαι χαίρομαι» στα ανοιχτό θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο και στην Αιγάνη. Έχουμε μια μεγάλη ιστορία με αυτά τα θέατρα, που εγκαινιάστηκαν με παραστάσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου. Ειδικά στο Ομόλιο, θυμάμαι ότι πρωτοάνοιξε με τις Χοηφόρες του Αισχύλου, που παρακολούθησαν περισσότεροι από 3.000 θεατές. Η φετινή παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου είναι μια κλασική επιθεώρηση που γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία στις λίγες παραστάσεις που δώσαμε στη Λάρισα. Είναι ένα έργο γραμμένο και αφιερωμένο από μένα στην πόλη μου τη Λάρισα, της οποίας είμαι γέννημα και θρέμμα, αφιερωμένο στην 30χρονη πορεία μου στο Θεσσαλικό Θέατρο. Μιλά για τα γεγονότα της δεκαετίας του 50, τα καλά και τα άσχημα. Υπήρχε μια ελπίδα στον κόσμο τότε, να ξεπεράσει το παρελθόν και να ζήσει μια καλύτερη ζωή. Αυτό φαντάζομαι είναι και το καταστάλαγμα της παράστασης, που αποτυπώνεται στη συγκίνηση των θεατών και  μας δίνει κουράγιο για το σήμερα. Ότι συνέβαινε τότε, συμβαίνει και τώρα δυστυχώς. Οι θεατές που είδαν την παράσταση στη Λάρισα πέρασαν πολύ καλά και περιμένουμε όλους όσοι κάνουν διακοπές στα παράλια να μας τιμήσουν. Οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι Λαρισαίοι, δούλεψαν πολύ σκληρά, με αυστηρότητα, ενθουσιασμό και  κέφι και έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ο γνωστός Λαρισαίος τραγουδιστής Αλέξανδρος Τσιωνάς τραγουδά ζωντανά επιτυχίες της εποχής που δεν έχουν πεθάνει ποτέ. Είναι μια παράσταση με πολύ χορό και τραγούδι, με πολλά κοστούμια,  σκηνικά της Ασης Δημητρολοπούλου, με καταπληκτικούς τεχνικούς και περίφημους φωτισμούς που θυμίζουν μεγάλο γκαλά από το Μάκη Παπατριανταφύλλου. Η συγκίνηση μας είναι πολύ μεγάλη που θα έρθουμε σε επαφή με το κοινό της Περιφέρειας, στα παράλια της Λάρισας».

Μαρία Παπουτσή, εκπρόσωπος Θεσσαλικού Θεάτρου:

«Μεταφέρω τις ευχές της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Θεσσαλικού Θεάτρου Κυριακής Σπανού για καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις «Με θέα το Αιγαίο». Η κ. Σπανού εκφράζει τη χαρά της για τη συνεργασία του Θεσσαλικού Θεάτρου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας που συνεχίζεται και αυτό το καλοκαίρι και θα ήθελε να ευχαριστήσει προσωπικά τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και όλη του την ομάδα και τους συμβαλλόμενους φορείς για την άψογη συνεργασία. Επίσης εκφράζει την πεποίθηση της ότι η διεύρυνση της συνεργασίας του Θεσσαλικού Θεάτρου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας μπορεί να στηρίξει καινοτόμες πρωτοβουλίες στο πεδίο του πολιτισμού. Εξάλλου όπως πολύ συχνά σημειώνει είναι η εποχή των συνεργειών, είναι η δύσκολη συγκυρία της πανδημίας που μας το υπενθυμίζει αυτό με επείγοντα τρόπο. Περιμένουμε με πολύ χαρά το κοινό στο Ομόλιο και στην Αιγάνη, καλή μας επιτυχία».

theatro omolio egani

 

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος

Σκηνικά – Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Μουσική Επιμέλεια, Διδασκαλία: Αλέξανδρος Τσιωνάς

Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου

Βοηθός Σκηνοθέτη : Ειρήνη Ζγούρη

Προβολές: Ιωάννης Πέτρου

Επεξεργασία εικόνων Βαγγέλης Αντωνόπουλος

Κατασκευή Κοστουμιών : Νικολέτα Καϊση

Κατασκευή Σκηνικού: Χρήστος Καράκης, Νίκος Ανδριανόπουλος

Υπεύθυνος Παραγωγής : Νίκος Γεωργάκης

Επιμέλεια ήχου  Γιώργος Γκόλαντας

Φωτογραφίες παράστασης: Βασίλης Αγγλόπουλος

Βοηθός φωτογράφου  Ηλίας Αγγλόπουλος

Τρέιλερ: Δημήτρης Βάλλας – Life of Film productions,

Αφίσα: Μουτζούρα

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Βασίλης Καρμίρης, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Αθηνά Σακαλή, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας, Θάλεια Χαραρά.

Οι φωτογραφίες στην παράστασης είναι του Τάκη Τλούπα.

Στην παράσταση παίζουν ζωντανά μουσική οι ηθοποιοί: Ηρακλής Τζαφέτας Σαξόφωνο. Θάλεια Χαραρά Πιάνο. Παναγιώτης Τόλιας Φλάουτο. Βασίλης Καρμίρης Μαράκες και ο Αλέξανδρος Τσιωνάς Κιθάρα και Τραγούδι.

Στην ηχογράφηση της μουσικής έπαιξαν: Γιώργος Αγγελάκης ακορντεόν και τρομπόνι, Αποστόλης Γιάγκος πιάνο, Σπύρος Καβαλλιεράτος κιθάρα, Ιωάννης Μακρυγιάννης κρουστά, Ευάγγελος Τσιαπλές μπουζούκι.

Χρήσιμες πληροφορίες:

– Θέατρο των Τεμπών στο Ομόλιο,  Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, Ώρα: 21:15

– Θέατρο Αιγάνης,  Κυριακή 01 Αυγούστου 2021, Ώρα: 21:15

Οι παραστάσεις προσφέρονται δωρεάν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  τηρουμένων των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για αντιμετώπιση του Covid – 19. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση. Οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της  παραμονής τους στον χώρο της παράστασης, από την είσοδο μέχρι και την έξοδό τους. Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν  επιτρέπεται.




Total
0
Shares
Previous Article
superleague2000

Απορρίφθηκε το αίτημα της Super League 2 για ανανεώσεις συμβολαίων από ομάδες χωρίς άδεια

Next Article
Το 2020 ήταν η πιο θερμή χρονιά για την Ευρώπη

Λάρισα: Ανοιχτή και το Σαββατοκύριακο λόγω καύσωνα η κλιματιζόμενη αίθουσα της Περιφέρειας Θεσσαλίας