Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών για 60 παιδιά στο Δήμο Καρδίτσας

 

Μέχρι 5/9 στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου, οι αιτήσεις για την επιλογή με κοινωνικά κριτήρια των ωφελούμενων μαθητών του Κοινωνικού Ξενόγλωσσου Φροντιστηρίου που αποτελεί μια κοινωνική προσφορά της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας

Την ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας πιστοποιεί η συνέχιση της λειτουργίας – για 8η συνεχή χρονιά – σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας του Κοινωνικού Ξενόγλωσσου Φροντιστηρίου του Δήμου, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα σε 60 παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών που επιλέγονται με κοινωνικά κριτήρια από την Διεύθυνση  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού να παρακολουθούν μαθήματα ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια των μελών της Ένωσης.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου ξεκινά την Πέμπτη 30 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου εξήρε την ευαισθησία και την κοινωνική αλληλεγγύη που επιδεικνύουν τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας με τη λειτουργία -χωρίς καμία αμοιβή ή χρηματοδότηση – του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που αποτελεί μια σημαντική κοινωνική δομή για το Δήμο Καρδίτσας και ευχήθηκε να υπάρξουν μιμητές και σε άλλους κλάδους.

Κάλεσε με την ευκαιρία όλους όσους έχουν στην κατοχή τους σχολικά και φροντιστηριακά βοηθήματα όλων των τάξεων του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, Ελληνικών και Ξενόγλωσσων, εκδόσεων από το έτος 2010 και μετέπειτα, τα οποία δεν χρειάζονται πλέον να τα δωρίσουν στην Δανειστική Βιβλιοθήκη Σχολικών Βοηθημάτων και Ξενόγλωσσων Βιβλίων που δημιούργησε ο Δήμος Καρδίτσας στο χώρο Λ. κ Ν. Σακελλαρίου 16

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας κ. Σόλων Ευαγγελόπουλος ευχαρίστησε με τη σειρά του το Δήμαρχο και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου για τη συνεργασία στην υλοποίηση μιας σημαντικής δομής που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία, ενώ εξήρε και τη ευαισθησία των συναδέλφων του που υλοποιούν τη δράση. Υπογράμμισε μάλιστα οτι πολλά από τα ωφελούμενα παιδιά του προγράμματος είχαν σημαντικές επιτυχίες στις εξετάσεις τους, ενώ τόνισε οτι σ

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης κ. Ευαγγελία Διαμαντή, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αθηνά Πέτσα, η Προϊσταμένη του Τμήματος Μέριμνας της ίδιας Διεύθυνσης κ. Κατερίνα Καφαντάρη και η Αντιπρόεδρος της  Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας κ. Βίκυ Στάνα

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Από την 30/08/18 έως την  05/09/18 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για την επιλογή νέων μαθητών  στο «Κοινωνικό  Ξενόγλωσσο Φροντιστήριο» του Δήμου Καρδίτσας,σε αντικατάσταση των αποφοίτων. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο γραφείο 6 του πρώτου ορόφου της Διεύθυνσης  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, (Ν. Πλαστήρα 62).

Η αίτηση θα υπάρχει στην ως άνω υπηρεσία και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν είναι :

– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

– Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας 2017 με κριτήρια ΚΕΑ.

– Ε1& Ε9,  των γονέων ή του ασκούντα την γονική    μέριμνα.

-Αποδεικτικά κοινωνικών κριτηρίων (πχ. πολύτεκνες ή μονογονεικές οικογένειες, αναπηρίες κλπ).

– Βεβαίωση επιδόσεων από προηγούμενο φροντιστήριο.

– Αντίγραφο βαθμολογίας,  προηγούμενης σχολικής χρονιάς Δημοτικού  η Γυμνασίου.

Η αίτηση θα γίνεται δεκτή μόνο εφόσον είναι σωστά τα δικαιολογητικά και οι κηδεμόνες συμφωνούν με τον κανονισμό λειτουργίας.

Η δομή του «Κοινωνικού Ξενόγλωσσου Φροντιστηρίου» διανύει τον όγδοο χρόνο λειτουργίας της και βασίζεται καθαρά στην εθελοντική προσφορά των Ιδιοκτητών Ξενόγλωσσων Φροντιστηρίων με την συνεργασία του τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Δ/σης Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας, σε 60 συνολικά μαθητές, που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες.




Total
0
Shares
Previous Article

Συναυλία στην Πλατεία Στρατολογίας

Next Article

Συγχαρητήριο μήνυμα της Ασημίνας Σκόνδρα στους επιτυχόντες των πανελληνίων