Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δωρεάν έλεγχος δημοτών για COVID-19 στην πλατφόρμα testing.gov.gr

covid19 test

Δωρεάν έλεγχος δημοτών για COVID-19 στην πλατφόρμα testing.gov.gr 

Παράλληλα με την εφαρμογή των μέτρων και την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, στόχος είναι να αξιοποιούνται τα τεστ που διενεργούνται με ευθύνη του ΕΟΔΥΥ σε όλη την Επικράτεια, προκειμένου να παρακολουθείται σε καθημερινή βάση η διασπορά του κορωνοϊού στις τοπικές κοινωνίες και την εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας».

Σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 20 χιλιάδες τεστ καθημερινά από το δημόσιο σύστημα υγείας σε άτομα που κατά κανόνα έχουν ιστορικό που αυξάνει την πιθανότητά τους να έχουν εκτεθεί στον ιό. Στόχος της Πολιτείας είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σημαντικά, άμεσα και σε καθημερινή βάση, αφού η εθνική στρατηγική προβλέπει την παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών, μέσω της τυχαίας επιλογής 12.000 πολιτών καθημερινά.

Η διαδικασία είναι απλή και διαφανής. Ο κάθε πολίτης συμπληρώνει μια «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19» στην ιστοσελίδα testing.gov.gr. Εφόσον επιλεγεί μέσω κλήρωσης, ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.




Total
0
Shares
Previous Article
theofaneia

Θεοφάνεια: Τι ισχύει για τα SMS μετακίνησης και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Next Article
Τέλη κυκλοφορίας 2021: Άνοιξε το MyCar για κατάθεση πινακίδων

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Άνοιξε το MyCar για κατάθεση πινακίδων

Related Posts