Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο θα παρέχει ο Δήμος Καρδίτσας

 

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους θα παρέχει ο Δήμος Καρδίτσας

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής WiFi4EU 

Δωρεάν  ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολλούς δημόσιους χώρους θα παρέχει σύντομα ο Δήμος Καρδίτσας, καθώς είναι ένας από τους πρώτους δήμους της χώρας που εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “WiFi4EU” συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019 που ξεκίνησε να υλοποιείται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την “Κοινωνία του Gigabit, 2025”.

Το “WiFi4EU” χρηματοδοτεί την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi στα κέντρα κοινωνικής ζωής και με την ένταξή του στο πρόγραμμα ο Δήμος Καρδίτσας θα λάβει κουπόνι, ποσού 15.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού Wi-Fi και την εγκατάστασή του σε δημόσιους χώρους, στους οποίους θα παρέχει ασφαλείς υπηρεσίες Wi-Fi, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις, για τουλάχιστον μια τριετία.

Σημειώνεται οτι η χρηματοδότηση θα παρέχεται μόνο για δίκτυα, τα οποία δεν αναπαράγουν ήδη υφιστάμενες ιδιωτικές ή δημόσιες υπηρεσίες δωρεάν ασύρματης πρόσβασης ανάλογης ποιότητας στους ίδιους δημόσιους χώρους.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος δήλωσε σχετικά:

“Η προσπάθεια για τη ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου Καρδίτσας είναι συνεχής. Ως Δημοτική Αρχή αξιοποιούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης για να ενσωματώσουμε και να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες στη λειτουργία του Δήμου ώστε να παρέχουμε σύγχρονες υπηρεσίες προς τους δημότες. Με τη βοήθεια του προγράμματος WiFi4EU, ο Δήμος Καρδίτσας θα μπορεί να παρέχει σε δημότες και επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε περισσότερους δημόσιους χώρους τόσο της πόλης όσο και των χωριών, προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών. Η βελτίωση της συνδεσιμότητας αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της δημοτικής αρχής και η πρωτοβουλία WiFi4EU είναι ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο που σπεύσαμε να εκμεταλλευτούμε και δεν αφήνουμε να χαθεί. Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ώστε να εξασφαλίσουμε πρόσθετη χρηματοδότηση για να ενισχύσουμε τις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου μας.”

wifi 10x10 FB 600 x 600




Total
0
Shares
Previous Article

Συγκέντρωση για το παρόν και το μέλλον του Α.Σ.Κ.

Next Article

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Δεκεμβρίου - Πότε θα πληρωθεί