Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δωρεά Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας στο Σωματείο ΕΚΑΒ 5ο τμήμα εκπαίδευσης τομέα Καρδίτσας

Δωρεά Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας στο Σωματείο ΕΚΑΒ 5ο τμήμα εκπαίδευσης τομέα Καρδίτσας

Δωρεά Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας στο Σωματείο ΕΚΑΒ 5ο τμήμα εκπαίδευσης τομέα Καρδίτσας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας εδώ και πολλά χρόνια έχει ξεκινήσει την εκπαίδευση και την ενημέρωση των πολιτών στο θέμα της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και της χρήσης του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Το 2015 ο Σύλλογός μας προχώρησε σε δωρεά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας, το 2020 ο Δήμος Καρδίτσας κατόπιν συνεννόησης με τον Σύλλογο μας εξασφάλισε έξι απινιδωτές και με τις υποδείξεις του ΕΚΑΒ εγκαταστάθηκαν σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης μας δημιουργώντας έτσι με τους προϋπάρχοντες ένα σημαντικό δίκτυο αυτόματης απινίδωσης.

Οι πρωτοβουλίες του Συλλόγου και η πλούσια δράση συνεχίστηκε με την οργάνωση σεμιναρίων και ομιλιών για Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ σε συνεργασία με πιστοποιημένους εκπαιδευτές στο  νομό μας.

Το ΕΚΑΒ Καρδίτσας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει οργανώσει πιστοποιημένα σεμινάρια εκπαίδευσης σε πολλά σημεία του νομού μας παρέχοντας έτσι πραγματικά πολύτιμη βοήθεια στην εκπαίδευση των πολιτών.

Το ΔΣ του ΙΣΚ παρακολουθώντας από κοντά την ανάλογη δραστηριότητα του ΕΚΑΒ αποφάσισε να ενισχύσει το έργο των διασωστών συνεχίζοντας έτσι την καλή συνεργασία σε θέματα που αφορούν την υγεία των πολιτών.

Για το λόγο αυτό προχωρήσαμε στην έκδοση 1500 εντύπων αντιγράφων με έγχρωμο εικονογραφημένο ενημερωτικό υλικό όπου υπάρχουν οι κινήσεις και τα στάδια που ακολουθούμε όταν προσφέρουμε πρώτες βοήθειες σε υγκεκριμένες καταστάσεις.

Δωρεά Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας στο Σωματείο ΕΚΑΒ 5ο τμήμα εκπαίδευσης τομέα Καρδίτσας

Την Τετάρτη 11/01/2023 στα Γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του Ιατρικού συλλόγου Καρδίτσας με το ΕΚΑΒ. Συζητήσαμε για θέματα που αφορούν τα σεμινάρια και γενικά τρόπους που μπορούμε να συνεργαστούμε προσφέροντας ενημέρωση και εκπαιδεύοντας τους συμπολίτες μας με τον καλύτερο τρόπο. Στο τέλος της  συνάντησης ο Ιατρικός Σύλλογος προχώρησε στη δωρεά του έντυπου υλικού προς το Σωματείο ΕΚΑΒ / 5ο τμήμα εκπαίδευσης τομέα Καρδίτσας, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το έργο του πάνω στην  εκπαίδευση και ενημέρωση των πολιτών στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στις Πρώτες Βοήθειες.

Λαμβάνοντας υπόψη την σημασία της γνώσης των πρώτων βοηθειών ο Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί αναγκαίο την εκπαίδευση των πολιτών με στόχο η εκπαίδευση αυτή να αρχίσει να γίνεται σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα σε επίπεδο Νομού πληθαίνουν τόσο οι Δήμοι και οι υπηρεσίες  που αποκτούν αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές όσο και τα αιτήματα Συλλόγων, Δήμων, τοπικών κοινοτήτων, σχολείων, αθλητικών σωματείων, για πιστοποιημένα σεμινάρια, που με την συνεργασία του ΕΣΕΚΥΖ Ελληνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης στην Υποστήριξη της Ζωής, και του Σωματείου ΕΚΑΒ 5ο τμήμα εκπαίδευσης τομέα Καρδίτσας ευελπιστούμε να ικανοποιήσουμε άμεσα.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι απινιδωτές στην πόλη της Καρδίτσας είναι τοποθετημένοι στα εξής σημεία:

  1. Δημαρχείο 2ος όροφος
  2. Πυροσβεστική υπηρεσία
  3. Κεντρική Πλατεία στην πιάτσα Τaxi
  4. Πλατεία Δ. Λάππα στο cafe Gallery
  5. Παυσίλυπο στο αναψυκτήριο
  6. Κεντρική Πλατεία Alfa bank
  7. Παλαιό κλειστό γυμναστήριο
  8. Νέο κλειστό Γυμναστήριο
  9. Ερυθρός Σταυρός, αίθριο λαϊκής αγοράς
  10. Περιφέρεια Θεσσαλίας
  11. Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συνάντηση για το φορολογικό - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 8/3/2023) - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας

Next Article
Ίδρυση του Γραφείου του Δημότη Δήμου Λίμνης Πλαστήρα - ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Ίδρυση του Γραφείου του Δημότη Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Related Posts