Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημοτική βραδιά στην Λαφίνα Τρικάλων

Τηρήθηκε το έθιμο  «ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ»

Μια φανταστική δημοτική βραδιά σε συνδυασμό με το παμπάλαιο έθιμο «Τα Κάγκελα», πραγματοποιήθηκε στην Λαφίνα συνοικισμό της «Τ.Κ. Νεράιδας» την περασμένη Κυριακή, στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων  Αποστόλων με οργανωτές τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Νεραιδιωτών (Αγία Κυριακή), την Τοπική Κοινότητα Νεράιδας και τον υπεύθυνο της Ταβέρνας στην Λαφίνα.

Την Εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεράιδας κ. Κυριάκος Βλαχογιάννης, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και τους παρόντες Αντιδημάρχους κ. κ. Σωτήρη Χαντζή, Κων/νο Μπαλατσούκα, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Αρματωλικού, Παχτουρίου  κ. Παναγιώτη Τεντολούρη, και κ. Παναγιώτη Μπόλη, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Αμέσως άρχισε ο χορός τα «ΚΑΓΚΕΛΑ» όπου πολύς κόσμος χόρευε επί μια ώρα και μισή γεμίζοντας τον αύλιο χώρο της Εκκλησίας, ένα χορό με τα χαρακτηριστικά του βήματα τηρώντας ένα έθιμο πολλών χρόνων.

Τελειώνοντας το παραπάνω έθιμο ο κόσμος κάθισε στα τραπέζια απολαμβάνοντας το νόστιμο ψητό και τα άλλα εδέσματα του καταστήματος, ακούγοντας συγχρόνως τα επιτραπέζια και χορευτικά δημοτικά τραγούδια που έπαιζε η δημοτική ορχήστρα του Ανδρέα Ζυγογιάννη (κλαρίνο), Θανάση Μανίκα και Φώτη Τσιγαρίδα (τραγούδι), Τριαντάφυλλο Αβράμη (Αρμόνιο), Ντίνα Γρηγόριο(Βιολί), Μπακλαβάς Γεώργιος(ντραμς), Γκοβίνας Κων/νος(κιθάρα).

Φυσικά οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν και χόρεψαν μέχρι τις πρωινές ώρες, με τις επιθυμίες και τις παραγγελιές τους, που οι μουσικοί της ορχήστρας πρόθυμα τις εκτελούσαν.

DSC05156

33333 222

3333-11




Total
0
Shares
Previous Article

ΟΚΠΑΔ Δήμου Πύλης: «Οκταήμερο πρόγραμμα θαλάσσιων διακοπών στην Χαλκιδική»

Next Article

Ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων σε Λάρισα και Βόλο