Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας: Παρουσιάσεις εκπαιδευτικού υλικού σε ψηφιακό περιβάλλον

Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας

Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας: Παρουσιάσεις εκπαιδευτικού υλικού σε ψηφιακό περιβάλλον 

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.) και για την τρέχουσα σχολική περίοδο προσφέρει για την εκπαιδευτική κοινότητα μία σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Με δεδομένη την υγειονομική κρίση και τους περιορισμούς που αυτή επιβάλλει, αλλά και τη λειτουργική αδυναμία του κτιρίου της η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας αναπροσαρμόζει πλήρως το υλικό, με το οποίο επικοινωνεί με τη σχολική κοινότητα. Αξιοποιεί την πείρα από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά της προγράμματα που είναι εγκεκριμένα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (2021) και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα.

Για τη φετινή χρονιά προτείνει για τη σχολική κοινότητα μία σειρά ευσύνοπτων ψηφιακών περιηγήσεων σε ενότητες της εικαστικής της συλλογής. Οι παρουσιάσεις αυτές έχουν μονοθεματικό χαρακτήρα, καθώς η κάθε μία από αυτές παρουσιάζει έναν σημαντικό ζωγράφο της Καρδίτσας. Λειτουργούν αυτοτελώς, παράλληλα ωστόσο ως σύνολο αποκτούν άλλη δυναμική, καθώς συνιστούν χαρτογράφηση των σημαντικότερων καλλιτεχνών της περιοχής, ιδιαίτερα της παλαιότερης περιόδου: Γιώργος Βαλτάδώρος, Δημήτρης Γιολδάσης, Γιώργος Γούλας, Κώστας Παύλου (Πωλ) & Παντελής Σαμπαλιώτης.

Πρόκειται για συμπυκνωμένες παρουσιάσεις σε ψηφιακό περιβάλλον που προσεγγίζουν το καλλιτεχνικό έργο των δημιουργών τους. Η εφαρμογή τους μπορεί να γίνει είτε μέσα από την ψηφιακή τάξη των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών είτε σε χώρο του σχολείου με τη φυσική παρουσία ανθρώπου της πινακοθήκης. Απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ελάχιστες απαιτήσεις για την πραγματοποίησή τους είναι η ύπαρξη ψηφιακής τάξης, ηλεκτρονικού υπολογιστή και προβολέα.

Επιπλέον θα ήταν χαρά μας να συνεργαστούμε με εκπαιδευτικούς στον σχεδιασμό και την υλοποίηση και άλλων προτάσεων με στόχους πιο εξειδικευμένους ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάποιων μαθημάτων.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία και την αναγκαία συνεννόηση οι ενδιαφερόμενες / ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας

τηλ.: 24410 79119 / 24410 79982

pinakothiki@dimoskarditsas.gov.gr

Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
Μουσείο Μανιταριών: Παρουσιάστηκε η νέα πτέρυγα για τη φαρμακευτική και διατροφική αξία των μανιταριών

Μουσείο Μανιταριών: Παρουσιάστηκε η νέα πτέρυγα για τη φαρμακευτική και διατροφική αξία των μανιταριών

Next Article
Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρδίτσας - ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Καρδίτσας - Μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας