Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Σοφάδων: Νέος αγωγός μεταφοράς νερού στον Κέδρο μήκους 5,5 χιλιομέτρων

skarlos simvasi agogos Kedros

Νέος αγωγός μεταφοράς νερού στον Κέδρο μήκους 5,5 χιλιομέτρων

Θάνος Σκάρλος: Δρομολογούμε όλες τις αναγκαίες υποδομές υδροδότησης που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας

Ένα σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Κέδρου και θα επιλύσει οριστικά ζητήματα που σχετίζονται με την ύδρευση ξεκινά άμεσα.

Πρόκειται για τα «ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΕΔΡΟΥ» με το συνολικό ποσό της σύμβασης που υπογράφτηκε παρουσία του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου, του προέδρου της ΔΕΥΑΣ κ. Αθ. Παππά, του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τσινόπουλου, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας,  να ανέρχεται στα 215.423,67 €.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στην αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς ύδρευσης του Κέδρου του Δήμου Σοφάδων. Ο υφιστάμενος αγωγός μεταφοράς αποτελείται από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες, είναι πεπαλαιωμένος, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στην ορθολογική και βιώσιμη διαχείρισή του και δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες ύδρευσης του οικισμού.

Ο αγωγός μεταφοράς πόσιμου ύδατος από τις υδρομαστεύσεις στη θέση αναμονής της δεξαμενής διανομής έχει συνολικό μήκος 5.496,00m

Το υλικό που επιλέχθηκε, για τους αγωγούς των δικτύων ύδρευσης, είναι το PE (πολυαιθυλένιο) τρίτης (3ης) γενιάς με πίεση λειτουργίας τις 16atm. Η επιλογή έγινε με βάση τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματά του υλικού αυτού έναντι του PVC και άλλων υλικών.

Η προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών, καθορίζεται σε δώδεκα μήνες.

Να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του υπουργείου εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος σε σχετική του δήλωση σημείωσε:

«Συνεχίζουμε με έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και σε στενή συνεργασία με την ΔΕΥΑΣ και δρομολογούμε όλες τις αναγκαίες υποδομές υδροδότησης που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας

Οι νέοι αυτοί αγωγοί μεταφοράς νερού έρχονται να εξασφαλίσουν την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών στην ύδρευση και να ικανοποιήσουν ένα πάγιο αίτημα των δημοτών. Πρόκειται για έργο απαραίτητο, καθώς οι υφιστάμενες υποδομές ύδρευσης έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και η  αντικατάστασή τους κρίνεται επιβεβλημένη».

 




Total
0
Shares
Previous Article
elexoi elas astynomia

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού

Next Article
Rapid tests: Το πρόγραμμα

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου – Καταγράφηκαν 161 θετικά κρούσματα covid-19