Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Σοφάδων: Δωρεάν rapid test σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα

koronoios school

Δήμος Σοφάδων: Δωρεάν rapid test σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα

Ενόψει της επανέναρξης των δια ζώσης σχολικών μαθημάτων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας για τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ο Δήμος Σοφάδων δίνει τη δυνατότητα στη διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid (rapid tests) σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και σε όσους εργάζονται στους σχολικούς χώρους.

Το πρωί της Δευτέρας, σε κάθε σχολείο της Α/θμιας Εκπαίδευσης θα δίνεται η δυνατότητα εθελοντικών τεστ σε όσους επιθυμούν.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Σοφάδων, ο οποίος εξασφάλισε την προμήθεια και διενέργεια με ιδία δαπάνη για το σύνολο των τεστ που θα απαιτηθούν στο πλαίσιο της πρόληψης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, αλλά και για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών, μαθητών και εργαζομένων των σχολικών μονάδων.

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ο Δήμος Σοφάδων έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και στην προστασία των εκπαιδευτικών, των παιδιών και των οικογενειών τους, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους.

Η κ. Καφάση-Δεδιλιάρη

«Όλοι μαζί θα συνεισφέρουμε στο να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και να μείνουν ανοιχτά. Είναι κάτι που το ζητά η κοινωνία. Ως Δημοτική Αρχή λαμβάνουμε όλα εκείνα τα προληπτικά μέτρα που μας επιτρέπουν να ανοίξουμε τα σχολεία με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές και με ασφάλεια. Και θα προσπαθήσουμε να μείνουν ανοιχτά μέχρι να περάσει ο κορονοϊός. Οι υπηρεσίες του Δήμου Σοφάδων είναι έτοιμες να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.




Total
0
Shares
Previous Article
rapid test covid 19 2

Τέσσερα θετικά κρούσματα Covid19 σε συνολικά 402 δείγματα Rapid Test στα Μεγάλα Καλύβια

Next Article
Παραδίδεται το Διυλιστήριο Σμοκόβου έως τα τέλη Απριλίου

Παραδίδεται το Διυλιστήριο Σμοκόβου έως τα τέλη Απριλίου