Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Σοφάδων: Δωρεάν «drive through covid test» την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

Δήμος Σοφάδων: Δωρεάν «drive through covid test» την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

Δήμος Σοφάδων: Δωρεάν «drive through covid test» την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

Ο Δήμος Σοφάδων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσει δωρεάν ταχεία εξέταση ανίχνευσης (Rapid test) του κορωνοϊού σε όσους δημότες του το επιθυμούν, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου από τις 09.00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι στον χώρο του Δημοτικού Σταδίου Σοφάδων.

Οι δημότες θα συμμετέχουν στη διαδικασία μέσα από το αυτοκίνητό τους, τη στιγμή διέλευσής τους από το προκαθορισμένο σημείο, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ, την αστυνομική τους ταυτότητα και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο. Για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033.

Η εξέταση των πολιτών γίνεται χωρίς να κατεβαίνουν από το όχημά τους

Για τη διαδικασία των rapid tests  θα συνδράμει το ΑΤ Σοφάδων ενώ έχει προβλεφθεί ειδικό σημείο στη διαδρομή, το οποίο θα διαμορφωθεί κατάλληλα για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων προς αποφυγή του συνωστισμού και για την ασφάλεια των εμπλεκομένων.

Με τη διαδικασία των δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 drive-through, προστατεύονται οι πολίτες, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα διευκολύνεται σημαντικά και το έργο του ιατρικού προσωπικού.

Αναφερόμενη στη δράση η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Θώμη Καφάση – Δεδιλιάρη σημείωσε:

«Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον ΕΟΔΥ που σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής  Σοφάδων για την διενέργεια των rapid tests. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της πανδημίας και είναι ανάγκη να διαμορφώσουμε μία καλύτερη και ακριβέστερη εικόνα, για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ως Δήμος Σοφάδων υλοποιούμε όλες εκείνες τις ενέργειες που ως στόχο έχουν την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Όμως για να κερδηθεί αυτή η «μάχη» και να μείνουμε ασφαλείς, οφείλουμε να  αντιληφθούμε ότι ο ιός βρίσκεται παντού και δεν κάνει διακρίσεις. Γι αυτό λοιπόν περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες ακολουθούμε τις οδηγίες και τηρούμε σχολαστικά τους κανόνες»




Total
0
Shares
Previous Article
Δημήτρης Παπακώστας

Ας.... ξαναμιλήσουμε για Αειοφορικά έργα ΑΠΕ στην ορεινή Αργιθέα - Πίνδο!

Next Article
laiki agora sofadon lockdown

Συμμετοχές στην εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Καρδίτσας

Related Posts