Δήμος Πύλης: Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, μελών Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Πύλης για τον θάνατο του Προέδρου της ΤΚ Γόμφων Ποντίκα Κωνσταντίνου - Η απόφαση του ΔΣ Δήμου Πύλης για την εγκατάσταση επτά Αιολικών Πάρκων στις κορυφές του Ορεινού Όγκου του Δήμου - Δήμος Πύλης

Μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ειδική – πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, στην Αίθουσα του Δ.Σ. Πύλης.

Με πλήρη απαρτία των μελών, Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων.

Με τήρηση των κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας που συνεχίζεται.

Την συνεδρίαση άνοιξε ο Προεδρεύων του Δ.Σ., ως πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κων/νος Ούτρας που καλωσόρισε όλους τους δημοτικούς Συμβούλους τονίζοντας την καλή συνεργασία όλων για το καλό του Δήμου Πύλης και των δημοτών.

Κατόπιν χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας. Ευχήθηκε καλή χρονιά, ζήτησε από όλους να προσέχουν το πολύτιμο αγαθό της Υγείας. Τόνισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας για το κοινό καλό, για την πρόοδο του Δήμου. Χωρίς παραπανίσιες φωνές αλλά με βάση την λογική.

Ευχές απηύθυναν στο Σώμα και οι επικεφαλής των άλλων Δημοτικών Παρατάξεων, ο κ. Θεόδωρος Χήρας, ο κ. Τσιούτσιας και ο κ. Καλύβας.

Κόπηκε και μοιράστηκε Βασιλοπίττα και η τυχερή της χρονιάς ήταν η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μπλατζώνη Ευθυμία.

Ακολούθησε η διαδικασία και η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου όπου εξελέγη κατά πλειοψηφία ο κ. Αθανάσιος Μπαλατσούκας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του είπε τα εξής…

«…Κυρίες  και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι Καλή χρονιά. Εύχομαι όλοι να έχουμε καλή και δημιουργική θητεία. Αρχικά να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο που με τίμησε με την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τους συναδέλφους που με στήριξαν και όλους εσάς που επικυρώσατε την εκλογή μου. Είναι αλήθεια ότι διαδέχομαι τον συνάδελφο κ. Χρήστο Νάκο, ο οποίος τίμησε την θέση αυτή για μεγάλο χρονικό διάστημα για πολλά χρόνια. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να συνεχίσουμε. Με σεβασμό στην δημοκρατική λειτουργία του θεσμού. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τις προσδοκίες των δημοτών μας. Και αυτό θα κάνουμε. Ζητώ την συμμετοχή όλων σας και την βοήθεια σας, ώστε το Δημοτικό συμβούλιο να λειτουργεί χωρίς ακρότητες αλλά με ευπρέπεια. Με την πιστή τήρηση του υπάρχοντος Κανονισμού Λειτουργίας. Εύχομαι καλές ποιοτικές και εποικοδομητικές Συνεδριάσεις…».

Τα Μέλη της 9μελης Οικονομικής  Επιτροπής είναι τα εξής.

  • Μαράβας Κων/νος – Δήμαρχος
  • Παπαγεωργίου Θωμάς – Αντιδήμαρχος
  • Ζιάκας Χρήστος – Αντιδήμαρχος

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ

4) Αναγνώστου Βασίλειος

5) Δούλαλας Κωνσταντίνος

6) Τζάνης Βησσαρίων

7) Μπλαντζώνη Ευθυμία

8) Χήρας Π. Θεόδωρος

9) Τσιούτσιας Χρυσοβαλάντης

Μέλη της 9μελής Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

ΟΡΙΖΟΜΕΝΟΙ

  • Ούτρας Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος Πύλης, Πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ
  • Κατράνας Σταύρος – Αντιδήμαρχος
  • Τζιορτζιώτης Γεώργιος – Αντιδήμαρχος

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ

4) Αγγέλης Σωτήριος

5) Ζούρτος Κωνσταντίνος

6) Χαντζής Σωτήριος

7) Ζάχος Ευθύμιος

8) Κουτής Ευάγγελος

9) Τσόλας Παναγιώτης.

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.  ο κ. Γουλιώτης  Νίκος και Γραμματέας ο κ. Μάντζιος Δημήτριος.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

Total
0
Shares