Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Πύλης: Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ – Τα Δικαιολογητικά

ΑΜΕΑ

Δήμος Πύλης: Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ – Τα Δικαιολογητικά

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Διευκρινιστική Εγκύκλιο Δ12α/ΓΠοικ.3109/48 του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ – ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΑμεΑ) για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2021 ξεκινά στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων (ΤΡΙΚΑΛΑ  –  ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ) ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Πύλης, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, η υποβολή αιτήσεων.

Η ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 25-1-2021 και λήξης η 31-10-2021

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

1.Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου

2.Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%). Όσον αφορά στις

γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ δεν απαιτείται η αναγραφή του όρου παθολογοανατομικό ποσοστό.

2 α. Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση ΑμεΑ (επίδομα) από τον ΟΠΕΚΑ μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση χορήγησης επιδόματος.

Στη βεβαίωση αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας, ο αριθμός και η ημερομηνία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής και η ημερομηνία λήξης του δικαιώματος λήψης του επιδόματος από το δικαιούχο.

2β. Άτομα που είναι ασφαλισμένα μπορούν να προσκομίσουν απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή ΕΦΚΑ ή γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να πιστοποιείται παθολογοανατομική βλάβη 67% τουλάχιστον.

2γ. Οι δικαιούχοι του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης τυφλότητας και του προγράμματος Σοβαρής και Βαριάς νοητικής Υστέρησης που λαμβάνουν τα αντίστοιχα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ, δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τους συνοδούς τους.

Προκειμένου οι τυφλοί και οι Σοβαρά ή Βαριά Νοητικά Υστερούντες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΠΕΚΑ για να λάβουν κάρτα μετά συνοδού, απαιτείται γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής που να αναφέρει ότι είναι τυφλοί ή έχουν οπτική αναπηρία-αναπηρία όρασης με ποσοστό 80% και άνω ή έχουν δείκτη νοημοσύνης κάτω του 34, ή νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω

ή άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (παιδικός αυτισμός, αυτισμός) με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

  1. Για τους υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος, απαιτείται Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά από το ατύχημα.
  2. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.
  3. Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες .

Ειδικά οι δικαιούχοι δελτίου συνοδού, πρέπει να συνυποβάλλουν τρεις ίδιες φωτογραφίες.

  1. Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της τελευταίας φορολογικής δήλωσης.

Οι δικαιούχοι οι οποίοι, με υπεύθυνη δήλωσή τους δεν επιθυμούν την προμήθεια του σχετικού δελτίου για το Αστικό ΚΤΕΛ αλλά μόνο για το Υπεραστικό, δεν υποχρεούνται να προσκομίζουν φορολογική δήλωση.

Στα πλαίσια της τήρησης των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID 19, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία και συνεννόηση με την Υπηρεσία μας στα  παρακάτω τηλέφωνα: 

ΚΕΠ ΠΥΛΗΣ: 2434350300

ΚΕΠ ΓΟΜΦΩΝ: 2431352118

ΚΕΠ ΠΙΑΛΕΙΩΝ: 2431352340

ΚΕΠ ΠΙΝΔΑΙΩΝ:  2434350224




Total
0
Shares
Previous Article
Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Καρδίτσας Β. Τσιάκος για θέματα του Δήμου

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Καρδίτσας Β. Τσιάκος για θέματα του Δήμου

Next Article
Δωρεά μασκών και αντισηπτικών στον Δήμο Τρικκαίων

Δωρεά μασκών και αντισηπτικών στον Δήμο Τρικκαίων