Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Πύλης: Ανακοίνωση μέτρων πρόληψης λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

fotia axaia

Δήμος Πύλης: Ανακοίνωση μέτρων πρόληψης λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς 

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για Τετάρτη 4-8-2021 της Γενικής Δ/νσης Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όλος ο Νομός Τρικάλων βρίσκεται σε κατηγορία 3 (Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς).

Λόγω ότι οι συνθήκες που προηγήθηκαν (παρατεταμένη ξηρασία, πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κλπ), καθώς και αυτές που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, που μπορεί να λάβουν μεγάλες διαστάσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ, που ισχύει καθ΄όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (01/05 – 31/10/2021), βάσει της υπ΄αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 1923/τ.Β΄/13.5.2021) και ιδιαίτερα στις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο για :

Α. ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ.

Β.ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΟΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ, ΔΑΣΙΚΕΣ & ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ.

Γ. ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΔΡΑΣΗΣ Ή ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ.

Ανακοινώνουμε ιδιαίτερα στους Γεωργικούς, Μελισσοκομικούς Συνεταιρισμούς και Αγροτικούς Συλλόγους καθώς και στα μέλη αυτών (κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αγρότες) για τη λήψη των παραπάνω προαναφερόμενων μέτρων.

Επίσης, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ, βάσει του υπ΄αριθμ. 300446/2-8-2021 εγγράφου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Τρικάλων την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΑΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ από 2-8-2021 και για όσο ο δείκτης επικινδυνότητας είναι στην κατηγορία 3.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Καρδίτσα: Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου και 13ου Δημ. Σχολείου

Καρδίτσα: Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου και 13ου Δημ. Σχολείου

Next Article
sdrakas Aristotelis1

Απεβίωσε ο Αριστοτέλης Σδράκας σε ηλικία 90 ετών