Δήμος Παλαμά: Υποχρέωση όλων ο καθαρισμός των οικοπέδων από τα χόρτα


Δήμος Παλαμά: Υποχρέωση όλων ο καθαρισμός των οικοπέδων από τα χόρτα

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των κοινοτήτων του Δήμου και μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, όπως προβούν στον καθαρισμό της βλάστησης και στην απομάκρυνση και τοποθέτηση των χόρτων σε σημείο που θα υποδειχτεί από την υπηρεσία του Δήμου, για την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, έπειτα και από έγγραφη ειδοποίηση, ο Δήμος θα προβαίνει αυτεπάγγελτα στον καθαρισμό τους, επιβάλλοντας παράλληλα τέλος – πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο σύμφωνα με το άρθρο 94 του Νόμου 3852/2010 και την αριθμ. 140/2016 απόφαση του Δ.Σ. και θα υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Τέλος ο Δήμος κάνει έκκληση σε όλους τους δημότες να διατηρούν τους κοινόχρηστους χώρους γύρω από τα οικόπεδα τους καθαρά, αφού όπως γνωρίζετε οι εκτάσεις πρασίνου στο Δήμο μας είναι τεράστιες και η υπηρεσία καθαριότητας αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις περιπτώσεις.

Δήμος Παλαμά


Total
0
Shares
Previous Article

Η πανδημία υποχωρεί ....η πολιτική αυτοδιοικητική δράση ΩΡΑ να τονωθεί!

Next Article
Ανακαινίστηκε το Αγροτικό Ιατρείο της Ραχούλας

Ανακαινίστηκε το Αγροτικό Ιατρείο της Ραχούλας

Total
0
Share