Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Μουζακίου: «Σπάστε τη σιωπή» το μήνυμα της επιτυχημένης πορείας ενάντια στη Βία κατά Γυναικών 

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφαση της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
bia ginaikon Mouzaki poreia siopi

Δήμος Μουζακίου: «Σπάστε τη σιωπή» το μήνυμα της επιτυχημένης πορείας ενάντια στη Βία κατά Γυναικών 

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφαση της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ώστε να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Με αφορμή αυτή τη μέρα, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μουζακίου διοργάνωσε σήμερα το μεσημέρι «Σιωπηρή Πορεία» με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της κοινότητάς μας ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Στη δυναμική κινητοποίηση η συμμετοχή ήταν μεγάλη κυρίως από γυναίκες της περιοχής, οι οποίες φορούσαν μαύρα ρούχα σε ένδειξη πένθους για τα πολλά θύματα της έμφυλης βίας. Στην κεφαλή της πορείας ήταν τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της δημοτικής διοίκησης και της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου, της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου, του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, της Αντικαρκινικής Εταιρείας – Τμήμα Ν. Καρδίτσας, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Γυναικών Μουζακίου, του Αρχαιολογικού Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «οι Γόμφοι», καθώς επίσης δεκάδες μαθήτριες/ες με εκπαιδευτικούς του Λυκείου Μουζακίου κρατώντας μικρά πλακάτ και μαύρα μπαλόνια με συνθήματα όπως, «όχι στη βία κατά των γυναικών» κ.α.

Η πορεία είχε ως αφετηρία την κεντρική πλατεία του Μουζακίου, συνεχίστηκε επί της Λεωφόρου Αντ. Βασιλείου και δια μέσω των οδών Αγίου Γεωργίου – Ερμού κατέληξε στην οδό Καραϊσκάκη και στην πλατεία του Δημαρχείου.

Εκεί, την υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Γιώργος Φούντας, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετοί υπάλληλοι του Δήμου οι οποίοι ενώθηκαν με τις διαδηλώτριες/ες στέλνοντας προς όλες τις γυναίκες που είναι θύματα βίας το μήνυμα: «σπάστε τη σιωπή»!

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών, αλλά και την πρωτότυπη και πολύ επιτυχημένη πορεία κοινωνικής ευαισθητοποίησης του Κέντρου Κοινότητας, ο  Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα δυστυχώς μονοπωλούν την επικαιρότητα διάφορα περιστατικά βίας κατά γυναικών που σε κάποιες περιπτώσεις η κατάληξή τους είναι ο θάνατος του θύματος. Πρόκειται για αποτρόπαιο έγκλημα που βέβαια δεν μπορεί να συλλάβει ο νους κανενός λογικού ανθρώπου. Κι΄ όμως συμβαίνει, διότι ο εγωισμός κυριαρχεί στην ψυχοσύνθεση πολλών ανδρών που αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως κατώτερα όντα. Γι’ αυτούς το μυαλό και η προσωπικότητά τους δεν έχουν καμία αξία και ο μόνος λόγος ύπαρξης των γυναικών είναι να υπηρετούν τις επιθυμίες του «άντρα – αφέντη»! Έχοντας αυτή τη διαστροφική ψευδαίσθηση εμπεδωμένη, όταν θέλουν κάτι από αυτές η συμπεριφορά τους σκληραίνει, φτάνοντας ακόμη και στα άκρα εάν συναντήσουν την άρνηση. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας για την ξεχωριστή πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν τη σημερινή και μάλιστα πολύ επιτυχημένη πορεία στο Μουζάκι. Έδωσαν ένα διαφορετικό «χρώμα» στην παγκόσμια ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών και βέβαια έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία να σκύψει πάνω στο τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και να αναζητήσει λύσεις για την εξάλειψη του φαινομένου που δείχνει να λαμβάνει διαστάσεις σύγχρονης μάστιγας. Όμως, το βασικότερο όλων είναι να πεισθούν όλες οι γυναίκες θύματα βίας ότι με τη σιωπή το ζήτημα διαιωνίζεται και ο κατάλογος των θυμάτων της έμφυλης βίας δεν θα πάψει ποτέ να μεγαλώνει. Συντάσσομαι απόλυτα με τους σκοπούς της κινητοποίησης και προτρέπω όλα τα θύματα να ανοίξουν την καρδιά τους στους ειδικούς και εν προκειμένω σε ότι αφορά στο Δήμο Μουζακίου, στα στελέχη του Κέντρου Κοινότητάς μας, όπου να είναι βέβαιες ότι θα βρουν την προστασία, υποστήριξη και γαλήνη που χρειάζονται και αξίζουν».





Total
0
Shares
Previous Article
bia ginaikon Trikala spaste siopi

Δήμος Τρικκαίων: «Σπάσε τη σιωπή» για τη βία ενάντια στις γυναίκες

Next Article
Το Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο του Δήμου Βόλου για το 2022

Το Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο του Δήμου Βόλου για το 2022