Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Μουζακίου: Πανελλαδική απήχηση & προβολή του Τουρνουά μνήμης για τον αδικοχαμένο Ηλία Μπρέλλα στο γήπεδο Μαυρομματίου

Tournoua Mprelas 1

Δήμος Μουζακίου: Πανελλαδική απήχηση & προβολή του Τουρνουά μνήμης για τον αδικοχαμένο Ηλία Μπρέλλα στο γήπεδο Μαυρομματίου

Η μνήμη του αδικοχαμένου Ηλία Μπρέλλα, το πρωινό της 15ης Ιανουαρίου 2023 στο γήπεδο Μαυρομματίου, σε εκείνη τη μοιραία ποδοσφαιρική αναμέτρηση της ομάδας του Α.Σ. «Καραϊσκάκης» με τη Δόξα Αμπέλου, τιμήθηκε χθες Δευτέρα 15/5/2023, στο πλαίσιο αγωνιστικού Τουρνουά που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ναυρομματίου και τον τοπικό Αθλητικό Σύλλογο «Ο Καραϊσκάκης».

Ο θάνατος του 20χρονου αθλητή είχε βυθίσει στο πένθος όχι μόνο το Δήμο και το Νομό Καρδίτσας, αλλά συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ στάθηκε αφορμή για να εξοπλιστούν με απινιδωτές τα περισσότερα γήπεδα ακόμη και των ομάδων μικρών κατηγοριών στη χώρα.

Το ενδιαφέρον του πλήθους που είχε κατακλύσει το γήπεδο Μαυρομματίου, επικεντρώθηκε στους συμμετέχοντες βετεράνους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το EURO 2004, ενώ την τιμητική τους είχαν οι επίσης συμμετέχοντες Επίλεκτοι Καρδίτσας με τον Α.Σ. «Ο Καραϊσκάκης».

Πρωταγωνιστές του ποδοσφαιρικού έπους όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Άγγελος Μπασινάς, ο Κώστας Χαλκιάς (τερματοφύλακας), ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Σωτήρης Κυριάκος, μα και άλλοι γνωστοί παλιοί ποδοσφαιριστές όπως ο Τάσος Κυριάκος, ο Γιάννης Σκόνδρας, ο Γιάννης Θωμαΐδης, ο Καρδιτσιώτης Γιώργος Νταρακλίτσας, ο Γιώργος Αμανατίδης, ο Δημήτρης Καπετανόπουλος, ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής (τερματοφύλακας), ο Πέτρος Κανακούδης, έπαιξαν μπάλα και ανέδειξαν το μεγαλείο του αθλητισμού που δεν έχει ηλικία, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία: Ποτέ να μην επαναληφθεί παρόμοια τραγωδία στα γήπεδα, σε ολόκληρο το αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας. Ο αθλητισμός δίνει ζωή, χαρά και ελπίδα, δυναμώνει τους ανθρώπους, γαληνεύει την ψυχή τους, προωθεί την ευγενή άμιλλα και ισχυροποιεί την κοινωνία μας.

Μικροί και μεγάλοι φωτογραφήθηκαν, αντάλλαξαν ευχές και πειράγματα μαζί τους και καταχειροκρότησαν τις προσπάθειες όλων των ομάδων στο χορτάρι.

Αναμνηστικές πλακέτες και λουλούδια πρόσφεραν στον πάλαι ποτέ αρχηγό της θρυλικής Εθνικής του 2004 Θοδωρή Ζαγοράκη, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης και ο Πρόεδρος του Α.Σ. «Ο Καραϊσκάκης» Γιώργος Τέγος. Από την πλευρά του ο διεθνής βετεράνος ποδοσφαιριστής, πρόσφερε αναμνηστικά στον πατέρα και στα μέλη της οικογένειας του Η. Μπρέλλα, εκφράζοντάς τους τη θερμή συμπαράσταση όλων των συναδέλφων του.

Το παρών στη διοργάνωση, εκτός του Δημάρχου, έδωσαν οι Βουλευτές και εκ νέου Υποψήφιοι στις Εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου Γιώργος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μουζακίου & Πρόεδρος του ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα) Μαρία Καραμπέκου, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ζαρνακούπης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μαυρομματίου Γιώργος Νάσιος, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ Αλέξανδρος Σφήκας κ.α.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του τουρνουά συζητήθηκε μεταξύ των συντελεστών της περιοχής, η προοπτική να οργανώνεται κάθε χρόνο στο Μαυρομμάτι, στη μνήμη του άτυχου 20χρονου, μα και για να επικαιροποιείται συνεχώς το μεγάλο μήνυμα να μην ξανασυμβεί ποτέ στα γήπεδα τέτοια τραγωδία.

Το τουρνουά είχε πανελλαδική απήχηση και προβολή, αφού καλύφθηκε δημοσιογραφικά από Θεσσαλικά ΜΜΕ και την ΕΡΤ, με ρεπορτάζ, φωτογραφίες και πλάνα να δημοσιεύονται και να μεταδίδονται σε έντυπο – ηλεκτρονικό τύπο, τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.




Total
0
Shares
Previous Article
Omilia Foti Vrekou Mouzaki

Ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία για το ν.Καρδίτσας Φώτη Βρέκου στο Μουζάκι

Next Article
Kwtsos kentriki omilia Mouzaki slide

Ομιλία του Γιώργου Κωτσού υποψήφιου Βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία για το ν. Καρδίτσας στο Μουζάκι