Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Μουζακίου: Όλα έτοιμα για την μεγάλη επετειακή συναυλία στην σπηλιά του Καραϊσκάκη

Spilia Karaiskaki

Δήμος Μουζακίου: Όλα έτοιμα για την μεγάλη επετειακή συναυλία στην σπηλιά του Καραϊσκάκη 

Ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση της μεγάλης επετειακής συναυλίας την Τετάρτη 29/6/2022, στις 9 το βράδυ, σε διαμορφωμένο χώρο, κοντά στη σπηλιά όπου γεννήθηκε ο Αρχιστράτηγος του 1821 Γ. Καραϊσκάκης, πάνω από την Τοπική Κοινότητα Μαυρομματίου.

Ο Δήμος Μουζακίου, ως οικοδεσπότης και βασικός συνδιοργανωτής, απευθύνει κάλεσμα για μαζική προσέλευση του κόσμου, καθώς η εν λόγω καλλιτεχνική εκδήλωση είναι μοναδική στα χρονικά του τόπου.

Συμμετέχουν, η διάσημη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης με 150 εκτελεστές, 95μελή Χορωδία από Ελλάδα και εξωτερικό, η θαυμάσια Σχολική Χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Αττικής και διακεκριμένοι σολίστ όπως η Αγγλίδα υψίφωνος Sophie Gallagher, ο Πολωνός τενόρος  Τomasz  Tracz και ο Γερμανός βαρύτονος Leonard Geiger. Επίσης, θα ερμηνευτεί υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη, το κορυφαίο Ορατόριο του μεγάλου Αυστριακού  κλασσικού συνθέτη Ιωσήφ  Χάϋδν, «Δημιουργία».

Η διοργάνωση είναι πρωτοβουλία για την ανάδειξη και προβολή της σπηλιάς του Αθάνατου Ήρωα, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας στο πλαίσιο του 40ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και τελεί υπό την αιγίδα των  Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Ε.Ο.Τ.. Συνδιοργανώτρια είναι η Περιφέρεια  Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα  Καρδίτσας), ενώ, τη στήριξή του παρέχει και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Η μαζική παρουσία του κοινού στην ξεχωριστή συναυλία, θα ενισχύσει τα μέγιστα την κοινή προσπάθεια αξιοποίησης και διάδοσης της σπηλιάς του Καραϊσκάκη, ενός σπάνιου ιστορικού μνημείου του Νομού Καρδίτσας, το οποίο έχει τεράστια πολιτιστική αξία για την περιοχή και τη χώρα μας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο κορυφαίος Έλληνας στο είδος του Αλέξης Κωστάλας.

Προκρατήσεις θέσεων γίνονται στα τηλέφωνα:

  • 24453 – 50108 Γραφείο Τύπου Δήμου Μουζακίου.
  • 24410 – 75440 Γραμματεία Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.




Total
0
Shares
Previous Article
apo ton pagasitiko os ton amvrakiko 1

Παρουσίαση του βιβλίου «Από τον Παγασητικό έως τον Αμβρακικό, ένα οδοιπορικό στα πρώτα σύνορα της Ελλάδας»

Next Article
5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (5th International Dance Festival Disability)

5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (5th International Dance Festival Disability)