Δήμος Μουζακίου: Ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό σε κλιματιζόμενους χώρους σε Μουζάκι και Τοπικές Κοινότητες

Δήμος Μουζακίου: Ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό σε κλιματιζόμενους χώρους σε Μουζάκι και Τοπικές Κοινότητες

Δήμος Μουζακίου: Ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό σε κλιματιζόμενους χώρους σε Μουζάκι και Τοπικές Κοινότητες

Από το Δήμο Μουζακίου – Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, ανακοινώνεται ότι, ενόψει των ακραίων καιρικών συνθηκών καύσωνα που με βάση τους μετεωρολόγους, αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας, με εντολή του Δημάρχου κ. Θεοφάνη Στάθη, διατίθενται καθημερινά, όλο το εικοσιτετράωρο,  κλιματιζόμενοι χώροι ελεύθερης πρόσβασης για το κοινό.

Αυτοί είναι:

Α) Στο Μουζάκι, ο προθάλαμος εισόδου (ισόγειο) του Δημαρχείου και ο χώρος υποδοχής στη Μαθητική Εστία.

Β) Στις Τοπικές Κοινότητες, τα δημοτικά καταστήματα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

Προς ενημέρωση των δημοτών, παραθέτουμε οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την προστασία των πολιτών από καύσωνα. Ειδικότερα:

  • Το ντύσιμο μας πρέπει να είναι κατά το δυνατό ελαφρύ, άνετο και ανοιχτόχρωμο. Το υλικό του ρουχισμού να είναι πορώδες ούτως ώστε να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ίδρωτα.
  • Η χρήση του καπέλου και γενικά καλύμματος επιβάλλεται, με υλικό φυσικά που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού.
  • Η χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου είναι απαραίτητη.
  • Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο. Παραμονή σε σκιερά και δροσερά μέρη. Αποφυγή χώρων όπου επικρατεί συνωστισμός.
  • Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. Αποφυγή βαδίσματος για πολλή ώρα ή τρεξίματος κάτω από τον ήλιο.
  • Πολλά χλιαρά ντους στη διάρκεια της ημέρας. Καλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά πανιά στο κεφάλι και στον λαιμό σαν προστατευτικά μέτρα.
  • Μικρά σε ποσότητα και ελαφρά γεύματα με έμφαση στη λήψη φρούτων και λαχανικών και περιορισμός στα λιπαρά.
  • Λήψη άφθονων υγρών (νερού και χυμών φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι μεγάλη τότε συστήνεται πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Επίσης, συνίσταται αποφυγή λήψης οινοπνευματωδών ποτών.
  • Αποφυγή πολύωρων ταξιδιών με διάφορα μέσα συγκοινωνίας κατά τη διάρκεια υψηλής ζέστης.
  • Άτομα που πάσχουν από χρονιά νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κλπ), θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους για εφαρμογή ειδικών για την περίπτωσή τους οδηγιών. Ιδιαίτερα, όσοι λαμβάνουν φάρμακα, θα πρέπει να συμβουλευτούν τον ιατρό τους αν θα τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, διότι μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.

(Για οποιαδήποτε επιπλέον οδηγία ή πληροφορία, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλ.: 2445350102 & Κιν.: 6974917510 Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Ζαρνακούπης).

Total
0
Shares