Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Μουζακίου | Αποκριές και καθαρά Δευτέρα στο Αγναντερό με εντυπωσιακά παραδοσιακά έθιμα

Apokries Agnantero 2024

Δήμος Μουζακίου | Αποκριές και καθαρά Δευτέρα στο Αγναντερό με εντυπωσιακά παραδοσιακά έθιμα

«ΚΟΥΔΟΥΝΑΔΕΣ», «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ» ΚΑΙ «ΚΛΕΨΙΜΟ ΑΡΚΟΥΔΑΣ» ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Αγναντερού, διοργανώνουν την Κυριακή 17/03/2024 και ώρα 16:00 μ.μ, αναβίωση παραδοσιακών εθίμων για τις Απόκριες.

  Οι κάτοικοι Αγναντερού θα αναβιώσουν τα παλιά έθιμα των «Kουδουνάδων» που από τις πρωινές ώρες περιφέρονται στο χωριό για να καταλήξουν το μεσημέρι στην πλατεία για τον παραδοσιακό «Kαραγκούνικο γάμο».

Την Καθαρά Δευτέρα στις 17:00 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί στο Αγναντερό η αναπαράσταση της κλοπής της αρκούδας με κουδουνοφόρους.

Πρόκειται για πραγματική ιστορία που διαδραματίστηκε στις αρχές του 1900, όταν κάτοικοι του Αγναντερού έκλεψαν μια εκπαιδευμένη αρκούδα με την οποία κάποιοι τσιγγάνοι έκαναν «ιατρικά θαύματα». Θεραπεύονταν οι γηραιότεροι που έπασχαν από αρθριτικά, αν τους πάταγε η αρκούδα στην πλάτη!

afisa Apokries Agnantero 2024
Total
0
Shares
Previous Article
proothisi ygieinou tropou zwis

ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ | Βιωματικό ημερίδα με θέμα «Προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής»

Next Article
Συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Θεσσαλίας - Σε διαβούλευση το Σχέδιο για την προσαρμογή της Θεσσαλίας στην κλιματική αλλαγή - Όχι στην διάθεση του στρατηγείου της Λάρισας για την πολεμική επιχείρηση των ιμπεριαλιστών στην Ερυθρά Θάλασσα - Αίτημα των Περιφερειακών Συμβούλων της ΛΑ.ΣΥ. για την ζωντανή προβολή των Περιφερειακών Συμβουλίων - Πρώτη συνεδρίαση για το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Θεσσαλίας