Δήμος Μουζακίου: Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ» 

paidikes xares dimos mouzakiou 1

Δήμος Μουζακίου: Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ» 

Στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ», προχώρησε την Δευτέρα 12/07, ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας Χρήστο Κατσιάβα, της «ΤΣΙΜΠΩΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ – ΚΑΤΣΙΑΒΑΣ ΧΡ.-ΝΑΤΣΗΣ ΚΩΝ.Ο.Ε.» παρουσία της αρμόδιας μηχανικού, Ουρανίας Πάτρα. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με  συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

«Η ανάγκη για σύγχρονους χώρους δραστηριότητας των παιδιών που να πληρούν όλα τα στάνταρ ασφάλειας είναι επιτακτική. Με το έργο κατασκευής παιδικών χαρών σε δεκαέξι Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, στόχος μας είναι ο εκσυγχρονισμός της εκάστοτε παιδικής χαράς με την διαμόρφωση του χώρου, την κατασκευή των υποδομών για την μελλοντική εγκατάσταση δαπέδων ασφαλείας, την κατασκευή εξωτερικής και εσωτερικής περίφραξης όπου χρειάζεται, την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού όπως κάδων, καθισμάτων με πλάτη, πέργκολας, βρύσης αλλά και την εγκατάσταση της απαραίτητης ηλεκτρολογικής υποδομής για την τοποθέτηση μελλοντικά φωτιστικών σωμάτων. Mε τα πρώτα χρηματοδοτικά εργαλεία κατασκευάζουμε τις 16 πρώτες παιδικές χαρές, ενώ έχει εγκριθεί από το Πράσινο Ταμείο η κατασκευή παιδικών χαρών και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας. Οφείλουμε τα παιδιά μας να ψυχαγωγούνται και να χαίρονται τις δραστηριότητές τους με απόλυτη ασφάλεια», τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης.

Δήμος Μουζακίου: Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ»

Για το συγκεκριμένο έργο, οι δέκα έξι παιδικές χαρές που θα εκσυγχρονιστούν βρίσκονται:

Στην Δημοτική Ενότητα Μουζακίου: στην Τ.Κ. Μουζακίου, στην Τ.Κ. Μαυρομματίου, στην Τ.Κ. Λαζαρίνας, στην Τ.Κ. Γελάνθης, στην Τ.Κ. Βατσουνιάς, στην Τ.Κ. Δρακότρυπας και στην Τ.Κ. Μαγουλίτσας. Στην Δημοτική Ενότητα Ιθώμης:στην Τ.Κ. Φαναρίου, στην Τ.Κ. Καναλίων, στην Τ.Κ. Καππά και στην Τ.Κ. Ελληνοπύργου. Στην Δημοτική Ενότητα Παμίσου: στην Τ.Κ. Αγναντερού, στην Τ.Κ. Μαγούλας,  στην Τ.Κ. Παλαιοχωρίου, στην Τ.Κ. Ριζοβουνίου και στην Τ.Κ. Κρανέας.

Με το παρόν έργο θα γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:

  • Η αποξήλωση όλων των υφισταμένων οργάνων των παιδικών χαρών και του παλαιωμένου αστικού εξοπλισμού.
  • Η διαμόρφωση-ισοπέδωση του χώρου κάθε παιδικής χαράς.
  • Η κατασκευή της οπλισμένης βάσης σκυροδέματος πάχους 14εκ. που θα τοποθετηθεί μελλοντικά το δάπεδο ασφαλείας με τον απαραίτητο χώρο πτώσης των οργάνων.
  • Η κατασκευή της εξωτερικής περίφραξης ύψους 1,50m και της εσωτερικής περίφραξης ύψους 1,00m όπου χρειάζεται.
  • Η τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού που θα περιλαμβάνει καθιστικά (παγκάκια), πέργκολα με στέγη εμβαδού 10m2 πάνω σε πλάκα που θα κατασκευαστεί από οπλισμένο σκυρόδεμα πάχους 14 εκατοστών, μια βρύση κοινού με κρουνό πατητό τύπου σχολείου, μεταλλικούς επιστήλιους κάδους, και ενημερωτική πινακίδα για την λειτουργία της παιδικής χαράς, ενώ στην είσοδο πέντε (5) παιδικών χαρών θα τοποθετηθεί και ποδηλατοστάσιο.
  • Η κατασκευή της απαραίτητης ηλεκτρολογικής υποδομής για την τοποθέτηση μελλοντικών φωτιστικών σωμάτων όπου δεν υπάρχουν. Συγκεκριμένα η εν λόγω υποδομή θα αφορά, την εκσκαφή τάφρου 0,30Χ0,70, την τοποθέτηση σωλήνας PE δομημένου τοιχώματος DN/OD 40mm εντός της τάφρου, την τοποθέτηση καλωδίου ΝΥΥ διατομής 3Χ2,5mm2 καθώς και την τοποθέτηση φρεατίων έλξης εσωτερικών διαστάσεων 40Χ40εκ.

Η κατασκευή όλων των παραπάνω εργασιών θα γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, για να είναι τελικά η παιδική χαρά ασφαλής για τα παιδιά και παράλληλα να πληρούνται όλες οι απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, προκειμένου η παιδική χαρά να πιστοποιηθεί  σύμφωνα με την Υ.Α.  28492/2009.

Η σύμβαση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 143.567,81 ευρώ (με ΦΠΑ)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩTotal
1
Shares
Previous Article
sintaksiouxoi evro

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε ξεκινά η καταβολή του δεύτερου κύκλου

Next Article
trikala treno

Κόβουν τα απευθείας δρομολόγια του τρένου από ΤρίκαλαTotal
1
Share