Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Μουζακίου: Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και τοποθέτηση σωλήνων άρδευσης συνολικού μήκους 26χλμ. σε 9 κοινότητες του δήμου

idrefsi mouzaki

Δήμος Μουζακίου: Υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση σωλήνων άρδευσης για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020»

 Στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 18ης ΚΑΙ 19ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020»», προχώρησε σήμερα Τρίτη 6/04, ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Ν.ΧΑΡΙΣΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Τ.Ε.», παρουσία της αρμόδιας μηχανικού Σοφίας Κάλφα – Μανίκα. Η προμήθεια χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

 Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, τόνισε:

«Κατά την πλημμύρα της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου, προκλήθηκαν στον Δήμο Μουζακίου τεράστιες ζημιές στις υποδομές άρδευσης, οι οποίες χρήζουν άμεσης αποκατάστασης. Συγκεκριμένα τα επιφανειακά δίκτυα άρδευσης, που αποτελούνταν κυρίως από χαλύβδινες σωλήνες παρασύρθηκαν από τον μεγάλο όγκο του νερού με αποτέλεσμα είτε να υποστούν σημαντικές ζημιές, είτε να καταστραφούν ολοσχερώς και να είναι αδύνατη πλέον η χρήση τους. Για τον λόγο αυτό είναι άμεση ανάγκη να αντικατασταθούν το συντομότερο δυνατό από νέα δίκτυα, τα οποία θα αποτελούνται από νέα εύκαμπτα υλικά μεγαλύτερης αντοχής από τους χαλύβδινες σωλήνες έτσι ώστε να αντέχουν τις μηχανικές καταπονήσεις και να είναι εύκολη η αντικατάσταση των τμημάτων που υφίστανται ζημιές».

 Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση θα γίνει αποκατάσταση δικτύων άρδευσης συνολικού μήκους 26χλμ. στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μουζακίου:

  1. Αγναντερού
  2. Καππά
  3. Κρανέας
  4. Μαγούλας
  5. Μαγουλίτσας
  6. Μαυρομματίου
  7. Παλαιοχωρίου
  8. Φαναρίου
  9. Χάρματος

Η σύμβαση της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 321.897,80 ευρώ με Φ.Π.Α.




Total
0
Shares
Previous Article
Το Σάββατο εκτός με Τρίτωνα η επανέναρξη για τον ΑΣΚ

Ο ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας υποδέχεται τον Αμύντα - Ζωντανά ο αγώνας από το κανάλι του ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας

Next Article
kotsos makri koptsis

Γ. Κωτσός: Να δοθεί BONUS στους υποψήφιους των Πανελληνίων του Ν. Καρδίτσας λόγω ΙΑΝΟΥ

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…