Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Μουζακίου: Μοναδική βραδιά όπερας στη σπηλιά Καραϊσκάκη στο Μαυρομμάτι

opera spilia karaiskaki 19

Δήμος Μουζακίου: Μοναδική βραδιά όπερας στη σπηλιά Καραϊσκάκη στο Μαυρομμάτι

Φ. Στάθης: «Ο πολιτισμός άρρηκτα συνδεδεμένος με το όραμά μας για πρόοδο και ανάπτυξη»

Μια μοναδική βραδιά όπερας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το βράδυ της Δευτέρας 14/9/2021, όσοι παρευρέθηκαν στη σπηλιά του Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, στο Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου, που ως γνωστόν είναι και η γενέτειρά του.

Τη μουσική εκδήλωση οργάνωσαν ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τοπικό Συμβούλιο Μαυρομματίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο του 39ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Φάνης Στάθης εξήρε την ιδέα της διοργάνωσης που έγινε στην τοποθεσία της ιστορικής σπηλιάς πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου. Μάλιστα, όπως δεσμεύτηκε ο ίδιος, η Δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να οργανώνει κάθε χρόνο παρόμοιες εκδηλώσεις εκεί προκειμένου να αναδειχθεί η περιοχή.

«Εξάλλου – όπως τόνισε ο Δήμαρχος – με συνεχείς παρεμβάσεις μας στην κεντρική διοίκηση καταφέραμε ως Δήμος να ξεπεράσουμε τα εμπόδια των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας και να υλοποιήσουμε σειρά επιτυχημένων εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από τον γενικό ξεσηκωμό του Έθνους ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό. Η όλη προσπάθεια κορυφώθηκε με την επίσκεψη της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννας Αγγελοπούλου στο Μουζάκι και στο σπίτι του θρυλικού ήρωα στο Μαυρομμάτι, το οποίο θα μετατραπεί σε Ψηφιακό μουσείο αφού έγινε δεκτή μετ’ επαίνων η σχετική πρόταση του Δήμου μας».

«Βέβαια – πρόσθεσε ο κ. Στάθης – οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί… Συνεχίστηκαν με τη διοργάνωση της θεατρικής παράστασης «Καραϊσκάκης: Ο παρεξηγημένος ήρωας», στην κεντρική πλατεία του Μαυρομματίου από το ΝΠΔΔ Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα. Μια ομολογουμένως εντυπωσιακή καλλιτεχνική εκδήλωση που θα θυμούνται με νοσταλγία όλοι όσοι την παρακολούθησαν». Κι ο Δήμαρχος έκλεισε υπογραμμίζοντας πως «η μαγική βραδιά όπερας στη σπηλιά αποτελεί απόδειξη της διαρκούς βούλησης που έχει η Δημοτική αρχή να ανεβάσει επίπεδο τα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο στο Μουζάκι, αλλά σε όλα τα χωριά του Δήμου». Επιπλέον, απευθυνόμενος στους επισήμους και στους θεατές δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το ολοκληρωμένο πλάνο διοίκησης της Δημοτικής αρχής μας έχει σε περίοπτη θέση τον πολιτισμό διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το όραμά μας για πρόοδο και ανάπτυξη».

Τη βραδιά όπερας παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης (απηύθυνε και ομιλία), η πρόεδρος του Δ.Σ. Μουζακίου κ. Μαρία Καραμπέκου, οι αντιδήμαρχοι κ. Αποστολία Αγγελάκη και κ. Γιώργος Φούντας, o δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Πολυμερόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μαυρομματίου κ. Γιώργος Νάσιος,ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου «Γ. Καραϊσκακης Τάκης Γιώτης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας και η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της μουσικής εκδήλωσης είχε ο Καρδιτσιώτης μαέστρος κ. Νίκος Ευθυμιάδης, ενώ την παρουσίαση έκανε ο γνωστός σε όλους μας Αλέξης Κωστάλας.




Total
0
Shares
Previous Article
Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Καρδίτσας

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Καρδίτσας εορτάζει τον προστάτη του Άγιο Νικήτα

Next Article
Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρδίτσας - ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Καρδίτσα: Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων βραβείων του κληροδοτήματος Βαλταδώρου

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”