Δήμος Μουζακίου: Μάγεψε το κοινό η θεατρική παράσταση «Καραϊσκάκης: Ο παρεξηγημένος ἥρωας»

theatro karaiskakis 1

Δήμος Μουζακίου: Μάγεψε το κοινό η θεατρική παράσταση «Καραϊσκάκης: Ο παρεξηγημένος ἥρωας»

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/08, η θεατρική παράσταση «Καραϊσκάκης: Ὁ παρεξηγημένος ἥρωας», που διοργάνωσε ο Δήμος Μουζακίου και το ΝΠΔΔ Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα, στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου και γενέτειρα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, το Μαυρομμάτι, τιμώντας την μνήμη του εθνικού μας ήρωα.

theatro karaiskakis 2

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, τόνισε: “Σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρόνια λόγω της πανδημίας, τολμήσαμε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και διοργανώσαμε τα “Καραϊσκάκεια”, αρχικά με την έλευση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, παρουσιάσαμε την πρόταση μας για μετατροπή του σπιτιού του Γ. Καραϊσκάκη σε ψηφιακό μουσείο στην πρόεδρο της επιτροπής “Ελλάδα 2021″, Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.
Συνδιοργανώσαμε μουσικοχορευτική βραδιά στην κεντρική πλατεία του Μαυρομμάτιου και σήμερα φέρνουμε στη γενέτειρα του ήρωά μας και στον Δήμο μας, την μεγαλύτερη θεατρική παράσταση που έχει παρουσιαστεί ποτέ στην περιοχή μας.

Με πρωταγωνιστές πασίγνωστους ηθοποιούς και με μια εξαιρετική παραγωγή, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά, αφού οφείλουμε να αποδώσουμε τις μεγαλύτερες τιμές στον Γεώργιο Καραϊσκάκη, στο άξιο τέκνο του τόπου μας. Στον «μύθο» που θα πρέπει να είναι φάρος φωτεινός για όλους μας!”

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, η Πρόεδρος του ΔΣ και Πρόεδρος ΝΠΔΔ Μαρία Καραμπέκου, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κανιούρας, ο Πρόεδρος ΔΗΚΕΔΗΜ Γιώργος Γερμανός, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Βιβή Ντούρβα, Ολυμπία Διαμαντοπούλου, Λάμπρος Γιώτης, Ελένη Ρούσσα, Λίνα Αγγελάκη, Σωκράτης Κωτίνας, Νίκος Ζαρνακούπης, Χρυσόστομος Μητροπάνος, Χρήστος Κουτρουμάνος, Νώντας Γκίνης, ο Πρόεδρος του Μαυρομμάτιου Γιώργος Νάσιος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου “Ο Καραϊσκάκης” Δημήτρης Γιώτης.
Total
19
Shares