Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Μουζακίου: Έναρξη των εκδηλώσεων σε Μουζάκι και Μαυρομμάτι με πρωταγωνιστή τον Γ.Καραϊσκάκη

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση για πρόσκληση χορευτικών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Γ.Καραϊσκάκη

Δήμος Μουζακίου: Έναρξη των εκδηλώσεων σε Μουζάκι και Μαυρομμάτι με πρωταγωνιστή τον Γ.Καραϊσκάκη 

 Με πρωταγωνιστή τον Αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκάκη και την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, ο Δήμος Μουζακίου, πραγματοποιεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Μουζάκι και στη γενέτειρα του ήρωα το Μαυρομμάτι, εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη του.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

– Τρίτη 29/06, Τετάρτη 30/06 και Πέμπτη 01/07, θα πραγματοποιηθεί στο Μουζάκι, συνέδριο με θέμα «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και η εποχή του», αποτελούμενο από επιστημονική επιτροπή και 40 σημαντικούς εισηγητές.

Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία έχει στόχο να φωτίσει όλες τις πτυχές του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γ.Καραϊσκάκη και να σκιαγραφήσει την εποχή του αγώνα της ανεξαρτησίας. Μέσα από τις εισηγήσεις, θα αναλυθούν η προσωπικότητα του Καραΐσκάκη, η κατάσταση της υγείας του, οι συγκρούσεις του. Θα παρουσιαστούν άγνωστες πλευρές της δράσης του, όπως επίσης αναλύσεις με βάση τον τύπο και αρχειακό υλικό.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί η επίδραση της μορφής του στην λαϊκή παράδοση, στην λαϊκή κουλτούρα του μεσοπολέμου και στην σημερινή ψηφιακή εποχή, αλλά και σε πολλές μορφές της νεοελληνικής τέχνης όπως στις εικαστικές τέχνες, το θέατρο, την ποίηση και την λογοτεχνία. Τέλος, θα βιογραφηθούν και ο γιος του Σπυρίδωνας και ο εγγονός του Γεώργιος Καραϊσκάκης, βουλευτής Καρδίτσας. Το συνέδριο είναι μια διοργάνωηση του Δήμου Μουζακίου με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στο ακόλουθο link:  http://www.enpolis.gr/

– Παρασκευή 02/07, τουρνουά ποδοσφαίρου παλαιμάχων στο γήπεδο του Μαυρομματίου, με τη συμμετοχή των ομάδων: ΑΕΛ, ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΑΟ ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΑΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ. Ώρα έναρξης του ποδοσφαιρικού αγώνα 18:30.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή των συμμετεχόντων στην κεντρική πλατεία του Μαυρομματίου.

–  Σάββατο 03/07, μουσική βραδιά στην κεντρική πλατεία του Μαυρομμάτιου, με παραδοσιακή μουσική και τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ».  Ώρα έναρξης της εκδήλωσης στις 21:00

– Κυριακή 04/07, διεξαγωγή του 54ου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ», με απονομές από τον απόγονο του Γ. Καραϊσκάκη, Γεώργιο Λεωνίδα Καραϊσκάκη, παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Μαυρομματίου, χορευτικά  τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου καθώς από άλλους Δήμους ανά την Ελλάδα. Ώρα έναρξης της εκδήλωσης στις 18:30.




Total
0
Shares
Previous Article
italia austria

Euro 2020, Ιταλία - Αυστρία: Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης

Next Article
ekav asthenoforo

Τραγωδία στην Λάρισα: Εντοπίστηκε νεκρή σε κεραμοσκεπή η εξαφανισμένη δασκάλα