Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Μουζακίου: Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στους συνοικισμούς της Οξυάς, που επλήγησαν από τον «Ιανό».

oksia apokatastasi sinentefkseis

Αποκλειστικά πλάνα και δηλώσεις Δημάρχου Mουζακίου κ.Θεοφάνη Στάθη και Προέδρου Τ.Κ Οξυάς κ.Λάμπρου Ευθυμίου, στην κάμερα του Mouzakinews.gr 

Επίβλεψη στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και στους συνοικισμούς της Τοπικής  Κοινότητας Οξυάς που δόθηκε πρόσβαση,  πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου, ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Δ.Σ Μαρία Καραμπέκου, τον Πρόεδρο του χωριού Λάμπρο Ευθυμίου και τον Δημοτικό Σύμβουλο, καταγόμενο από την Οξυά, Νίκο Ζαρνακούπη. Έχοντας ως δεδομένο πως η  Οξυά, είναι το χωριό που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές από τον «Ιανό», οι εργασίες αποκατάστασης και η επανένωση του χωριού έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση των δημοτών στα σπίτια τους. Ωστόσο, υπάρχουν ζητήματα -αρκετά δύσκολα- που παραμένουν ανοιχτά και απαιτούνται μελέτες και χρηματοδότηση για την πλήρη αποκατάστασή τους.

oksia apokatastasi sinentefkseis2

 

Το Mouzakinews.gr, βρέθηκε στους συνοικισμούς της Οξυάς, που έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και έχει δοθεί πρόσβαση και εξασφάλισε πλάνα και δηλώσεις από τον Δήμαρχο Μουζακίου Φάνη Στάθη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Οξυάς Λάμπρο Ευθυμίου.

Δήλωση Δημάρχου Μουζακίου, Θεοφάνη Στάθη

«Βρισκόμαστε στην Τοπική Κοινότητα Οξυάς, στο ρέμα Κούρας, ένα από τα σημεία που είχανε κοπεί και δεν υπήρχε ένωση και δίοδος μεταξύ του χωριού και των συνοικισμών. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως πλέον έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση και το καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στον Πρόεδρο του χωριού, στους συμβούλους της Τοπικής Κοινότητας, στους αιρετούς δημοτικούς συμβούλους που συνεργάστηκαν, αλλά κυρίως όλα αυτά δεν θα γινόταν χωρίς τη συνεργασία των Οξυωτών, διότι έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής. Δείξανε υπομονή, συνεργαστήκαμε όλοι μαζί  και έχουμε καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρχει πρόσβαση μέχρι τα τελευταία σπίτια του χωριού. Η προσπάθεια συνεχίζεται, όλοι καταλαβαίνετε πως είναι προσωρινές αυτές οι λύσεις. Τα οικονομικά και οι μελέτες πρέπει να είναι γίνουν από εδώ και πέρα ακόμα καλύτερες, νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Να ευχαριστήσω ξανά όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν και φυσικά και τον εργολάβο, που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα στα χρονοδιαγράμματα μας παρέδωσε τις συγκεκριμένες εργασίες».

Δήλωση Προέδρου Οξυάς, Λάμπρου Ευθυμίου

 «Μετά από συντονισμό και οργάνωση, μαζί με τον Δήμαρχο κ.Φάνη Στάθη, καταφέραμε να ενώσουμε το χωριό. Δεν σημαίνει όμως ότι τα προβλήματα λύθηκαν. Έχουμε δρόμους ακόμα αποκλεισμένους, όπως ο δρόμος από τη Μεγάλη Βρύση προς την Αγία Τριάδα, συγκεκριμένα από τη θέση Γουρνόλακκα, που εκεί σε αυτό  το κομμάτι υπάρχουν σπίτια διάσπαρτα και ακόμα δεν έχουμε πρόσβαση γιατί είναι δύσκολο.

Όπως ο υφιστάμενος δρόμος Νησιά – Μελίσσι, είναι ο κεντρικός άξονας της Ανατολικής Οξυάς, ο οποίος και αυτός καταστράφηκε και ενώνει τους οικισμούς Δάφνη – Ζουγρίτσα – Αγία Τριάδα.  Όπως γνωρίζεις Δήμαρχε, η Οξυά έπαθε την μεγαλύτερη καταστροφή απ τον «Ιανό», βήμα – βήμα θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε όλες αυτές τις ζημιές. Επίσης η Οξυά, έχει τρεις μελέτες. Η μία μελέτη είναι Βαένια – Παλιοχώρι – Κέντρο Οξυάς, που πρέπει να ενταχθεί σε πρόγραμμα και να χρηματοδοτηθεί για να μπορούν οι κάτοικοι να πάνε με ασφάλεια στα σπίτια τους. Η δεύτερη μελέτη είναι στον άξονα που είμαστε τώρα αυτή τη στιγμή από το κέντρο χωριού – Μεγάλη Βρύση- Γουρνόλακκα – Αγία Τριάδα. Η μελέτη αυτή εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», το οποίο και δημοπρατήσατε. Αυτή τη στιγμή απομένει να υπογραφεί το συμφωνητικό, θέλω να πιέσετε την κατάσταση έτσι ώστε την άνοιξη να αρχίσουν οι εργασίες, να μπορούν και εδώ οι κάτοικοι να πάνε με ασφάλεια στο σπίτι τους. Επίσης, η Κοινότητα Οξυάς με εισοδήματά της, από τη Διαχειριστική του δάσους Οξυάς, κατέθεσε στο δρόμο κέντρο χωριό – Γέφυρα Σιλίκι, 50.000 ευρώ έως ότου να φτάσει η άσφαλτος μέχρι εκεί και περιμένουμε να γίνει μελέτη. Προσπαθήστε να προχωρήσει αυτή η μελέτη, για να πάνε οι άνθρωποι με ασφάλεια στα σπίτια τους. Ευχαριστώ και πάλι για τη συνεργασία. Να πως στους Οξύωτες να έχουν υπομονή. Πρώτα απ ‘όλα να έχουν υγεία και όλα θα λυθούμε. Ευχαριστώ πολύ Δήμαρχε, να είμαστε καλά! Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές και προχωράμε».

oksia apokatastasi sinentefkseis1
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Γ. Κωτσός: Αποζημιώνονται επαγγελματικά οχήματα, λεωφορεία και ταξί

Γ. Κωτσός: Ενισχύσεις ύψους 45,5 εκατ. ευρώ διατέθηκαν στο Ν. Καρδίτσας λόγω covid-19 & «ΙΑΝΟΥ»!

Επόμενο άρθρο
perifereia thessalias logo

Άμεση ανταπόκριση της Περ. Θεσσαλίας στις προσπάθειες αποκατάστασης της προσβασιμότητας στη ΤΚ Λεοντίτου