Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Καρδίτσας: Η πολιτική της λάσπης επιστρέφει στους εμπνευστές της κ Δήμαρχε

bakalakou

Δήμος Καρδίτσας: Η πολιτική της λάσπης επιστρέφει στους εμπνευστές της κ Δήμαρχε.

γράφει η Σωτηρία Μπακαλάκου

Δημοτική Σύμβουλος Καρδίτσας, MSc, Οικονομολόγος

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να συμμετέχουμε σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, που η πλειοψηφία έχει υποβιβάσει το επίπεδό του πολύ χαμηλά. Τα ψεύδη, οι ανακρίβειες και  οι  παλιομοδιτικοι κομματικοί τακτικισμοί δίνουν και παίρνουν. Έχει λογική βέβαια αυτό που συμβαίνει. Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να συγκαλύψουν τον αδιαφανή τρόπο που διοικούν;

Μας εγκαλεί ο Δήμαρχος οτι είμαστε η χειρότερη αντιπολίτευση που πέρασε απο την Καρδίτσα αλλά και απο την Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνει όμως οτι αυτή η δήλωσή του αποτελεί μια ομολογία, μια παραδοχή οτι  η Διοίκησή του είναι η χειρότερη απο καταβολής Δήμου Καρδίτσας και οι ίδιοι η χειρότερη δημοτική αρχή της Ελλάδας. Στην ουσία, ομολογούν το ποιόν τους. Γιατί η αντιπολίτευση χορεύει στο ρυθμό της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Είναι ο καθρέφτης της δικής της τακτικής και συμπεριφοράς.

Αυτή η δημοτική αρχή ξεκίνησε με τακτικισμούς πολιτικής αλητείας, να απαντάει στην πολιτική κριτική που της ασκούσαμε με γλώσσα καφενείου ή μάλλον καλύτερα  πεζοδρομίου. Διαβάζαμε τα κείμενα –  οχετούς που επέλεξε να απαντήσει στην αντιπολίτευση αρχικά και αναρωτιόμασταν πώς θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε αυτό τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. Όσο χρόνο και να αφιερώνουμε να παρακολουθούμε τα καμώματά τους ποτέ δεν είναι αρκετός. Είναι τόσο πολλά τα μέτωπα που δημιουργούν καθημερινά που δεν ξέρουμε τι να πρωτοαναδείξουμε και τι να πρωτογράψουμε.

Η τακτική του ψεύδους βέβαια, το να βαφτίζεις το άσπρο μαύρο, δε γίνεται τυχαία. Είναι μια ξεκάθαρη τακτική συγκάλυψης του αδιαφανούς τρόπου που έχουν επιλέξει να διοικούν το Δήμο. Πιο τρανταχτή είναι η υπόθεση των απευθείας αναθέσεων. Επιλέγουν να συγκαλύψουν μια καραμπινάτη υπόθεση αδιαφάνειας, επικαλούμενοι την ταχύτητα της διαδικασίας και εγκαλούν εμάς ότι με τη διαφωνία μας ως προς τη διαδικασία δεν θέλουμε να γίνουν γρήγορα τα έργα.

ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ!!!!!!!

ΠΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Παραποιούν τη θέση μας συνειδητά. Γιατί εμείς είχαμε πρόταση που να εξασφαλίζει τόσο την ταχύτητα όσο και τη διαφάνεια ταυτόχρονα. Να αξιοποιούν τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης που εξασφαλίζει ευελιξία αλλά με ανοιχτή πρόσκληση και όχι καλώντας τους 3 που προεπιλέγουν. Αλλά αυτό δεν τους εξυπηρετεί. Γιατί προφανώς δεν τους ενδιαφέρει η ταχύτητα αλλά θέλουν να ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ανάδοχο εκ των προτέρων, χωρίς καμία διαδικασία, όπως ακούστηκε στην τελευταία οικονομική επιτροπή. Το γιατί το κάνουν, είναι αντιληπτό και από τον πιο αδαή.

-Παραθέτω τις τοποθετήσεις μου στην Οικονομική Επιτροπή, όπως ακριβώς έχουν καταγραφεί σε 2 αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις  έργων στα έχοντας υπόψη, στο κείμενο των αποφάσεων:

“Την τοποθέτηση της κ. Μπακαλάκου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον τρόπο που γίνονται οι αναθέσεις, θεωρώντας ότι θα μπορούσε να γίνει ανοιχτή πρόσκληση τριών ημερών, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ταχύτητα των διαδικασιών, να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου και όχι η εξυπηρέτηση “ημετέρων”. Έθεσε δε ως προϋπόθεση για να ψηφίσει το θέμα τη διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης, άλλως δήλωσε ότι καταψηφίζει.” (ΑΔΑ: 6Δ6ΣΩΕΗ-ΒΦΔ, σελ 5)

“Την τοποθέτηση της κ. Μπακαλάκου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον τρόπο που γίνονται οι αναθέσεις, θεωρώντας ότι θα μπορούσε να γίνει ανοιχτή πρόσκληση τριών ημερών, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ταχύτητα των διαδικασιών, να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου και όχι η εξυπηρέτηση “ημετέρων”. Έθεσε δε ως προϋπόθεση για να ψηφίσει το θέμα τη διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης, άλλως δήλωσε ότι καταψηφίζει.” (ΑΔΑ:Ψ27ΖΩΕΗ-ΙΥ5, σελ 5)

Συμφωνούμε κε δήμαρχε στην άποψη που καταθέσατε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ότι η λάσπη επιστρέφει σ’ αυτόν που την εξαπολύει και επιστρέφει πολλαπλά. Η λάσπη που εξαπολύετε συνεχώς εναντίον μας, η προσπάθεια μηδενισμού του έργου μας και της απόλυτης οικειοποίησης του, θα επιστρέψει πάνω σας πολλαπλά. Και θα είναι αβάσταχτη, θα ξεπεράσει τους 68 πόντους λάσπης που φέρατε στην Καρδίτσα. Κι αυτό γιατί η λάσπη εναντίον άλλων με κανένα τρόπο δεν λειτουργεί ως συγχωροχάρτι για τις καθημερινές σας αμαρτίες.

Να μη ξεχνάτε κ Δήμαρχε τη λαϊκή ρήση: “Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”. Από την πρώτη στιγμή, που καταλάβαμε ότι το επίπεδο της αντιπαράθεσης εκτροχιάζεται κρούσαμε των κώδωνα του κινδύνου. Σας είπαμε, αλλάξτε τακτική, κινηθείτε με διαφάνεια και πνεύμα συνεργασίας και εμείς είμαστε εδώ διαθέσιμοι, να συμβάλλουμε σε όποιες θετικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνετε, με γνώμονα την αγάπη μας για τον τόπο μας. Επιλέξατε την αδιαφάνεια και την  πολιτική της συκοφαντίας και του ψεύδους και τώρα εισπράττετε τα αποτελέσματά τους.




Total
0
Shares
Previous Article
Πρόταση ονοματοδοσίας πλατειών ή οδών Δημητρίου Σιούφα και Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου

Πρόταση ονοματοδοσίας πλατειών ή οδών Δημητρίου Σιούφα και Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου

Next Article
gefyra prodromou

Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης από την Π.Ε Καρδίτσας στη γέφυρα της Τ.Κ Προδρόμου

Related Posts

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»
Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»

Η ημερίδα έχει ως θέμα «Αγροδιατροφή» καθώς και «Αειφορία – Ανθεκτικότητα - Βιωσιμότητα»