Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Καρδίτσας, Αναθέσεις, αλλαγή σκοπού χρηματοδότησης και αφαίρεση χρημάτων από τις πληγείσες περιοχές

Δήμος Καρδίτσας, Αναθέσεις, αλλαγή σκοπού χρηματοδότησης και αφαίρεση χρημάτων από τις πληγείσες περιοχές

Δήμος Καρδίτσας, Αναθέσεις, αλλαγή σκοπού χρηματοδότησης και αφαίρεση χρημάτων από τις πληγείσες περιοχές

Ένσταση κατά της απόφασης και έντονη διαμαρτυρία αντιπολίτευσης, ενημερώνουν κυβέρνηση, βουλευτές, πρόεδρο ΚΕΔΕ 

Η Δημοτική αρχή συνεχίζει τον χορό της αδιαφάνειας και των απ ευθείας αναθέσεων. Ακόμη 3.100.000€ ανατίθενται με συνοπτικές διαδικασίες σε ημετέρους.

Σαν να μην έφτανε αυτό η Δημοτική αρχή αλλάζει και τον σκοπό της χρηματοδότησης. Ενώ τα χρήματα δόθηκαν για αποκαταστάσεις ζημιών, με εντολή Δημάρχου τα χρήματα δεν διατίθενται για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των περιοχών που επλήγησαν από τον Ιανό, αλλά για ασφαλτικές εργασίες σε δρόμους που καμιά φθορά δεν υπέστησαν από τις πλημμύρες.

Θα επανέλθουμε για τον ορυμαγδό αναθέσεων και αδιαφάνειας. Σήμερα προτεραιότητα έχουμε να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα θα πάνε για το σκοπό που δόθηκαν. Ζητάμε να απορριφθεί η απόφαση έγκρισης μελέτης, να συνταχθεί άμεσα νέα που θα περιλαμβάνει αποκλειστικά αποκατάσταση ζημιών.

Αφουγκραζόμαστε τους πληγέντες που υψώνουν φωνές διαμαρτυρίας και απόγνωσης.

Κε Δήμαρχε δεν χρειάζεται να φθάσουμε σε απόρριψη της απόφασης. Πάρτε τη μελέτη μόνος σας, πίσω. Το χρωστάτε στους δημότες που υποφέρουν. Επιλέξτε αυτούς κι όχι τους φίλους σας εργολάβους.

Ακολουθεί η ένσταση.

Προς

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας,

Παράρτημα Καρδίτσας

Κοινοποίηση

Γραφείο Πρωθυπουργού

Υπουργό Εσωτερικών, κ Βορίδη Μαυρουδή

Αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ Πέτσα Στέλιο

Πρόεδρο ΚΕΔΕ, κ Παπαστεργίου Δημήτρη 

Ένσταση κατά της απόφασης έγκρισης της μελέτης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καρδίτσας “Αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο οδοποιίας του Δήμου Καρδίτσας λόγω της θεομηνίας της 18ης – 19ης Σεπτεμβρίου του 2020” αρ. μελέτης 3/2021.

Θεωρούμε παράνομη την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής  για την έγκριση της μελέτης: “Αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο οδοποιίας του Δήμου Καρδίτσας λόγω της θεομηνίας της 18ης – 19ης Σεπτεμβρίου του 2020” (αρ. μελέτης 3/2021), για τους παρακάτω λόγους:

  1. Η χρηματοδότηση του Δήμου έγινε από την ΣΑΕ 055 του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά σε πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών, ΑΔΑ: 6ΘΦΘ46ΜΤΛ6-0ΨΛ.
  2. Η συγκεκριμένη μελέτη, παρά τον παραπλανητικό τίτλο δεν αφορά αποκαταστάσεις ζημιών αλλά συνήθη έργα υποδομών και συντηρήσεων. Αφορά σχεδόν αποκλειστικά (86%) ασφαλτικές εργασίες, δηλαδή απόξεση της υπάρχουσας επιφανείας της ασφάλτου και κατασκευή νέας στρώσης για βελτίωση της επιφάνειας κύλισης. Δηλαδή συντήρηση ασφαλτοτάπητα από παρεμβάσεις διαχρονικά, όπως: κατασκευή έργων φυσικού αερίου, τομές για κατασκευή έργων ύδρευσης από ΔΕΥΑΚ.
  3. Η μελέτη παρά τον μεγάλο προϋπολογισμό της, που όφειλε να είναι άρτια, δεν αναφέρει κανένα όνομα οδού που θα γίνουν οι παρεμβάσεις ώστε να διαπιστωθεί στην πράξη ότι δεν πρόκειται για αποκαταστάσεις ζημιών αλλά για τακτικά έργα υποδομής.
  4. Την ίδια στιγμή παραμένουν ανοιχτές οι πληγές από την θεομηνία ιδιαίτερα στις ορεινές κοινότητες του Δήμου.

Καταληκτικά,

Επειδή η μελέτη είναι απολύτως ασαφής και δεν περιγράφει σε κανένα σημείο που θα γίνουν οι εργασίες με αποτέλεσμα να μπορούν να γίνονται αλλαγές κατά το δοκούν για εξυπηρέτηση ημετέρων.

Επειδή από το Υπουργείο Εσωτερικών απαγορεύεται η απ’ ευθείας χρηματοδότηση των Δήμων παρά μόνον για πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών, η κατασκευή έργων υποδομής που επιχειρείται με την παρούσα απόφαση καθιστά την εν λόγω απόφαση παράνομη, καθώς αλλοιώνει το σκοπό της  χρηματοδότησης.

Επειδή υπάρχουν 100δες ζημιές που δεν έχουν αποκατασταθεί και χιλιάδες δημότες που διαμαρτύρονται για την μη αποκατάσταση των ζημιών ενώ την ίδια στιγμή τα χρήματα που έχουν διατεθεί από το ΥΠΕΣ για το σκοπό αυτό, στερούνται παράνομα από τις πληγείσες περιοχές και χρησιμοποιούνται για αλλότριους σκοπούς.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την ακύρωση της απόφασης της έγκρισης μελέτης.  Η νέα μελέτη που θα έρθει προς έγκριση να περιγράφει με σαφήνεια τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν,  την θέση των εργασιών (κοινότητα, περιοχή, όνομα οδού), ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος οτι επιτελείται ο σκοπός της χρηματοδότησης και να μην είναι δυνατή η αλλαγή κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Για την παράταξη «Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας» 

Ο επικεφαλής

Σβάρνας Ιωάννης 

Για την παράταξη «Καρδίτσα από την αρχή» 

Ο επικεφαλής

Γκαβογιάννης Κώστας




Total
0
Shares
Previous Article
δείγμα rapid test

Ένα θετικό δείγμα rapid test στην Καρδίτσα σήμερα

Next Article
«Πράσινη λύση» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των τρωκτικών στο θεσσαλικό αγροτικό οικοσύστημα

«Πράσινη λύση» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των τρωκτικών στο θεσσαλικό αγροτικό οικοσύστημα