Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ: Διευκρινιστική Ενημέρωση για το νερό

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Μουζακίου για την καταλληλότητα του νερού στις Κοινότητες Ελληνοκάστρου,. Αμυγδαλής, Ανθοχωρίου, Αγίου Ακακίου - ΔΕΥΑΤ: Κατάλληλο για πόση το νερό και στο Γλίνος - Ανακοινώσεις Δ.Ε.Υ.Α. Μουζακίου για το πόσιμο νερό στο Δήμο ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ: Διευκρινιστική Ενημέρωση για το νερό

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ: Διευκρινιστική Ενημέρωση για το νερό

Ύστερα από άμεση επικοινωνία στελεχών της δημοτικής αρχής με την ηγεσία του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας διευκρινίστηκε πως η ανακοίνωση περί ακαταλληλότητας του νερού δεν έχει προκύψει από κανέναν μικροβιολογικό έλεγχο, αλλά έχοντας ως βάση την προληπτική σύσταση που εξέδωσε ο δήμος προ ολίγων ημερών περί αποφυγής κατανάλωσης πόσιμου νερού στις τοπικές κοινότητες και στους οικισμούς που καταστράφηκαν τα δίκτυα ύδρευσή τους μετά την έλευση της ακραίας κακοκαιρίας.

Αυτό είναι κάτι σύνηθες και αυτονόητο στα ορεινά μέρη: Μετά από ακραίες καταστροφές και μέχρι να αποκατασταθούν τα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται για τα πρώτα 24ωρα να αποφεύγεται η κατανάλωση πόσιμου νερού. Η αρχική ανακοίνωση του Δήμου επαναλαμβάνουμε είχε καθαρά προληπτικό χαρακτήρα και δεν αφορούσε συνολικά την Αργιθέα, παρά μόνο τις περιπτώσεις που επηρεάστηκαν από τον “DANIEL”.

Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Ήδη έως σήμερα έχουν αποκατασταθεί τα κεντρικά προβλήματα υδροδότησης, πλην μεμονωμένων κατοικιών όπου γίνεται διανομή εμφιαλωμένου νερού έως ότου επιλυθούν οριστικά τα ζητήματα. Έχουν καθαριστεί οι δεξαμενές και οι αγωγοί που πλημμύρισαν από βρόχινο νερό.  Σημειώνεται επίσης πως έγινε υπερχλωρίωση σε κάθε δίκτυο χωριστά μετά την αποκατάσταση, ενώ συνεχίζεται η τακτική χλωρίωση ώστε να διασφαλίζεται σταθερά η ποιότητα του πόσιμου νερού και να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα ενδελεχής δειγματοληψία, επιπροσθέτως των δειγματοληψιών που γίνονται σε τακτική βάση για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας
Total
0
Shares
Previous Article
Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για κλοπή στον Τύρναβο - Συνελήφθη άνδρας στο Αστυνομικό Μέγαρο Βόλου για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων  Σύλληψη ατόμου από αστυνομικούς του ΑΤ Πύλης για εξύβριση και βιαιοπραγία σε βάρος διαιτητή  Συνελήφθη ημεδαπός για ληστεία σε παντοπωλείο στο Δήμο Σοφάδων Καρδίτσας - Σύλληψη ανήλικης ημεδαπής για κλοπή από κατάστημα στα Τρίκαλα - Δέκα συλλήψεις για ναρκωτικά το τελευταίο 5ημερο στη Θεσσαλία - Καρδίτσα: Σύλληψη ενός ημεδαπού για κλοπή - Βόλος: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για παράβαση των νομοθεσιών περί βεγγαλικών και αθλητισμού

Καρδίτσα: Σύλληψη ενός ημεδαπού για κλοπή

Next Article
Χρήστος Τριαντόπουλος: Όλοι εργαζόμαστε για να ορθοποδήσει η Θεσσαλία όσο πιο γρήγορα γίνεται

Χρήστος Τριαντόπουλος: Όλοι εργαζόμαστε για να ορθοποδήσει η Θεσσαλία όσο πιο γρήγορα γίνεται