Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο καθαρισμός ποταμών και συλλεκτήρων στην Π.Ε. Καρδίτσας

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο καθαρισμός ποταμών και συλλεκτήρων στην Π.Ε. Καρδίτσας

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο «Καθαρισμοί ποταμών και συλλεκτήρων Π.Ε. Καρδίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας Κώστα Νούσιο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες δημοπρατούμε ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για την περιοχή της Καρδίτσας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Επενδύουμε στην πρόληψη και ενισχύουμε την αντιπλημμυρική προστασία με σκοπό την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα τα έργα δημιουργούν μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία και συντηρούν θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Παρεμβάσεις σε 4 Δήμους

Αντικείμενο του έργου είναι ο καθαρισμός ποταμών και συλλεκτήρων και η αποκατάσταση αντιπλημμυρικών έργων για την περίοδο 2020-2021 σε δίκτυο αρμοδιότητας συντήρησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας στους Δήμους Παλαμά, Καρδίτσας, Μουζακίου και Σοφάδων.

Το πρόγραμμα καθαρισμού περιλαμβάνει εργασίες απομάκρυνσης φερτών, κλαδιών και διαφόρων προσχώσεων καθώς και άλλες εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την καλύτερη αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στο παραπάνω δίκτυο.
Total
0
Shares